Τατούλης: Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ «Ν.Δ»

«Η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι πάλι παρούσα και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Θα είναι παρούσα για πάρα πολλά χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην συνέντευξη που έδωσε σήμερα Δευτέρα (12/3/18), στην αίθουσα «Π. Φωτέας», της Π.Ε. Μεσσηνίας. «Θα πορευτούμε με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας μας», σημείωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς τη Ν.Δ. και τα κομματικά στελέχη του συνδυασμού του: «Το μόνο που δεν έχει κανείς να τολμήσει να μου πει είναι ότι έχω γονατίσει μπροστά σε κανένα. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να με καμακιάσουν ή ότι μπορεί να πέσω στα γόνατα. Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα, σε καμία περίπτωση».

Ο  κ. Τατούλης όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό και συνέχισε: «Το 2010 νικήσαμε τους πάντες, το 2014 νικήσαμε τους πάντες και το πετύχαμε αυτό από την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε πάντα στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες αρχές μιας αυτοδιοικητικής παράταξης που δεν λογαριάζει ούτε πολιτικό κόστος, ούτε πιέσεις, ούτε εκβιασμούς. Αυτό που χαρακτηρίζει αυτήν την περιφερειακή αρχή είναι η “κορμοστασιά” της».

Στη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντά και Ελένη Αλειφέρη καθώς και οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Γκούνης και Αντωνία Μπούζα, είπε ότι «έχω μια πολιτική διαδρομή στα δημόσιά πράγματα πάνω από 35 χρόνια. Το μόνο που δεν έχει κανείς να τολμήσει να μου πει είναι ότι έχω γονατίσει μπροστά σε κανένα. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να με καμακιάσουν ή ότι μπορεί να πέσω στα γόνατα. Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα, σε καμία περίπτωση».

Η «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχετικά με τον συνδυασμό του και προσωπικά τον ίδιο ανέφερε:

«Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειάς μας, γίνονται αποδεκτές από όλη τη χώρα. Είναι η καλή πρακτική για όλες τις περιφέρειες, είναι η καλή πρακτική όμως και για την ίδια τη χώρα. Έτσι θα πορευτούμε με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας μας, από οποιονδήποτε που θέλει να παρεισφρήσει, ή να χάσει την ταυτότητά του. Όπως έχω ήδη ανακοινώσει η «Νέα Πελοπόννησος» θα είναι πάλι παρούσα και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Θα είναι παρούσα για πάρα πολλά χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έχω μια πολιτική διαδρομή στα δημόσιά πράγματα πάνω από 35 χρόνια . Το μόνο που δεν έχει κανείς να τολμήσει να μου πει είναι ότι έχω γονατίσει μπροστά σε κανένα. Θέλω να σας θυμίσω ότι το 2007 ήμουν ο πρώτος και ο μοναδικός πολιτικός που επισήμανα τον κίνδυνο η χώρα να πέσει στα βράχια, ζητώντας άμεσες αλλαγές στην οικονομική πολιτική της χώρας. Δεν εισακούστηκα όμως. Κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει με τον πιο πανίσχυρο πολιτικό που είχε ποτέ η χώρα. Που είχε πάρει λευκή επιταγή για να τα αλλάξει όλα. Εγώ τόλμησα βγαίνοντας μπροστά στα συλλογικά όργανα και στη Βουλή των Ελλήνων και τοποθετήθηκα δημόσια. Περιττό να πω ότι το 2008 κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν δέχθηκα να μετέχω στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα σε κατάρρευση. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να με καμακιάσουν ή ότι μπορεί να πέσω στα γόνατα. Δεν έχω πέσει ποτέ στα γόνατα, σε καμία περίπτωση. Δήλωσα ότι αυτό που χαρακτηρίζει αυτήν την περιφερειακή αρχή είναι η “κορμοστασιά” της. Βγαίνει με ψηλά το κεφάλι και το μέτωπο, έχει καθαρό λόγο, δεν λέει ψέματα, δεν προσπαθεί να δημιουργεί συνθήκες ιδιοτέλειας. Αυτή η περιφερειακή αρχή αισθάνεται υποχρεωμένη και δεσμευμένη στην αγάπη των πολιτών. Το 2010 νικήσαμε τους πάντες, το 2014 νικήσαμε τους πάντες και το πετύχαμε αυτό από την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε πάντα στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες αρχές μιας αυτοδιοικητικής παράταξης που δεν λογαριάζει ούτε πολιτικό κόστος,  ούτε πιέσεις, ούτε εκβιασμούς, προκειμένου να υπηρετείται η ορθότητα των σκέψεών της και των προτάσεών της γιατί αυτό αποτελεί το μόνο εχέγγυο για τη συμφωνία που έχει κάνει με τους πολίτες».

TATOULIS KAL

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές ο κ. Τατούλης σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά, «δεν αρκεί ωστόσο από μόνη της για να αλλάξει η πορεία του θεσμού. Θα πρέπει να επιτευχθεί η περιφερειοποίηση του θεσμού, να μεταφερθεί η υγεία στην εποπτεία της Περιφέρειας και να της δοθεί η δυνατότητα νομοθετικών πρωτοβουλιών για τοπικά και περιφερειακά θέματα».

Ο κ. Τατούλης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας εκθειάζοντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ξεκινώντας από τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου:

«Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, το οποίο υπήρξε το πιο πετυχημένο τόσο στο επίπεδο ουσιαστικής συμμετοχής πολιτών και φορέων, όσο και στην ενδυνάμωση του πολιτικού προφίλ της Πελοποννήσου, αποδείξαμε ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα ωφελήσει πρώτα και κύρια τους πολίτες» είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε: «Αναγνωρίστηκαν τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από μια Κυβέρνηση η οποία δεν πρόσκειται φιλικά σε αυτή».

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές του στην πρόσφατη τουριστική Έκθεση του Βερολίνου:

«Ήλθε στο Βερολίνο από την Ελβετία και μας συνάντησε ο Γενικός Διευθυντής του Φόρουμ της Λουκέρνης, που είχαμε συναντήσει πριν  λίγες ημέρες στο Costa Navarino, με μία ολοκληρωμένη πρόταση, για το πώς επελέγη η Πελοπόννησος να γίνει ένας προορισμός με παγκόσμιο ενδιαφέρον και να αποτελέσει τη βέλτιστη πολιτική για τον τουρισμό την επόμενη 30ετία. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς, όλους τους Πελοποννήσιους, όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά για όλες τις δομές, για όλους τους πολίτες. Αν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, η Πελοπόννησος θα αλλάξει τελείως.

Ένα ακόμα που πετύχαμε στο Βερολίνο είναι το μεγάλο συνέδριο των Γερμανών tour operators που το 2019 θα γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οφείλουμε να πάμε όλοι μαζί. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε όχι στα αιτήματα του μικρόκοσμού μας, αλλά στις απαιτήσεις των πολιτών και στους καινούργιους δρόμους που ανοίγονται για την Πελοπόννησο».

Συνεχίζοντας είπε ακόμα ότι «Αύριο φεύγω και πηγαίνω στις Κάννες, όπου γίνεται το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός για τα επενδυτικά Real EstateΕμείς πηγαίνουμε με μια συγκεκριμένη πρόταση ολοκληρωμένων μελετών, ακόμα και στο επίπεδο της αδειοδότησης, προκειμένου να προωθήσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες για την Πελοπόννησο».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε ότι αφορά το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή παρέμεινε πολιτικά ακέραιη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, για να προσθέσει: «Δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω στο σχέδιό μας, το οποίο είναι πρωτοπόρο και συνιστά το εθνικό μοντέλο που θα απαλλάξει τη χώρα από το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων».

Ο κ. Τατούλης είπε ότι η υπογραφή του έργου καθυστέρησε γιατί είχε να αντιμετωπίσει κατά κύριο λόγο ιδεοληψίες, οι οποίες αποδείχθηκαν επιζήμιες για τον τόπο. Εντός των επόμενων ημερών το έργο θα υπογραφεί και πριν το τέλος του 2019 θα έχει αποδοθεί πλήρως λειτουργικό στους πολίτες.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε σημαντικά έργα υποδομών στη Μεσσηνία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των οποίων έχουν πλέον τεθεί σε στέρεες βάσεις. Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Κυβέρνηση συμφώνησε στην άποψη της περιφερειακής αρχής ώστε ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή του θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ με τη συμμετοχή της Περιφέρειας.

Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης εντός των προσεχών ημερών λαμβάνει την περιβαλλοντική του αδειοδότηση, ώστε αμέσως μετά να ενταχθεί ε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί. Σε ότι αφορά το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι στο προσεχές μέλλον θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσής του και χαρακτήρισε τραγικό λάθος την εξαίρεσή του από την Ολυμπία Οδό. Ο μεγάλος οδικός άξονας Σουληνάρι – Κορρυφάσιο ολοκληρώνεται στην πρώτη του φάση και η δεύτερη φάση του θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει στο πρόγραμμά της το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη και την ολοκλήρωση του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.