Σύσκεψη για το οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου

0

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 3 ΕΚΑΤ. € ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ 

Σύσκεψη για την καλύτερη αξιοποίηση της χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε ο αν. υπουργός Αλέξης Χαρίτσης για τη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο (περιοχές Ελαιοχωρίου και χωριών περιφέρειας Αλαγονίας), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Ταϋγέτου και Δημοτικών Συμβούλων με καταγωγή από τη συγκεκριμένη περιοχή.

TAYGETOS SYSKEPSH

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στους δρόμους:

  • Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδάς – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε το 1 εκατ. € που μπορεί να απορροφηθεί φέτος (το έργο θα δημοπρατηθεί για το σύνολο του ποσού των 3 εκατ. €) να διατεθεί για έργα άμεσης παρέμβασης, που αφορούν στην ασφάλεια των διακινουμένων, όπως τοιχία αντιστήριξης, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για αντιμετώπιση καταπτώσεων, διευρύνσεις και διευθετήσεις των δρόμων όπου είναι δυνατόν κ.λπ.

Εν όψει του καλοκαιριού, ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέμβει άμεσα με ίδια μέσα, για τη σχετική βελτίωση της κατάστασης όπου υπάρχουν προβλήματα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.