Σύσκεψη για το Δημοτικό Θέατρο

0

ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ – ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Παν. Νίκα, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (27 Μαρτίου 2018) στο Δημαρχείο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων που απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και προς το Δήμο Καλαμάτας, προς διαβούλευση, ώστε να επιτευχθούν πιθανές βελτιώσεις.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίσθηκε να σταλεί έγγραφο προς την υπουργό, με βελτιωτικές προτάσεις σχετικά με την προταθείσα προγραμματική σύμβαση. Το σχετικό έγγραφο θα εστιάσει σε αύξηση της χρηματοδότησης από πλευράς ΥΠΠΟ, εφόσον θα πρέπει να ανεβαίνουν 3 παραγωγές ετησίως και κάθε Θέατρο να αναπτύσσει δραστηριότητα σε όλη την Περιφέρεια όπου ανήκει. Θα προταθεί, επίσης, να προσδιορισθεί με ακρίβεια η οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνδυασμό με κεντρική δέσμευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Ακόμη, κρίθηκε αναγκαίο να ρυθμισθούν με σαφέστερο τρόπο και με ευρύτητα η ενδεχόμενη συνεργασία με επαγγελματικούς θιάσους, οι σχέσεις με τα ερασιτεχνικά σχήματα, καθώς και διοικητικά θέματα.

Αυτονόητο είναι πως ο Δήμος θα καλύπτει τα διοικητικά έξοδα και τις δαπάνες λειτουργίας του Θεάτρου και, πέραν αυτών, θα έχει ίδια συμμετοχή στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης.

Επίσης, συγκροτείται επιτροπή για την ταξινόμηση του βεστιαρίου, τη φύλαξή του σε ασφαλή και κατάλληλο χώρο και την ανάρτηση απεικόνισης του πολύτιμου μέρους του στο διαδίκτυο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.