Συνελήφθησαν 4 από τους 87 μετανάστες

0

Για τη διακίνηση των παράνομων μεταναστών που έφτασαν την προηγούμενη Πέμπτη (1 Μαρτίου 2017) στην Καλαμάτα, κατηγορούνται τέσσερις από αυτούς, τρεις Σύροι 25, 28 και 31 ετών, καθώς κι ένας 26χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν χθες Τετάρτη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος αφού τους απήγγειλε κατηγορίες τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι κατηγορούμενοι μετά από αίτημά τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι 83 από τους 87 (μαζί με τους διακινητές μετανάστες), γνώριζαν εξαρχής τους διακινητές, τους οποίους όμως δεν καταμαρτυρούσαν καθώς εξαρχής υπήρχε τέτοια συμφωνία.

Η Ασφάλεια που διενεργούσε προανάκριση αμφισβήτησε εξ αρχής τις καταθέσεις των μεταναστών, όπως υπήρχε προσυνεννόηση, ότι οι διακινητές εγκατέλειψαν το σκάφος με το οποίο ταξίδευαν από την Τουρκία προς την Ιταλία, όταν άρχισε να μπάζει νερά ανοιχτά της Πύλου. Κι αυτό γιατί δεν συνέπιπταν οι μαρτυρίες τους ως προς τα χαρακτηριστικά τους.

Έτσι ,οι άνδρες της Ασφαλείας συνέχισαν τις ανακρίσεις μέχρις ότου αποκαλύφθηκε η αλήθεια και προχώρησαν στις συλλήψεις των 4 μεταναστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κυβερνούν εκ περιτροπής το πλοίο ως λύση ανάγκης για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους «ατελώς» προς την Ιταλία. Οι παράνομοι διακινητές πριν επιβιβάσουν τους μετανάστες στο ιστιοπλοϊκό πήραν 5.500 ευρώ από τον κάθε επιβάτη, εκτός από τους 4 συλληφθέντες, οι οποίοι για να μην πληρώσουν αποδέχτηκαν, την πρόταση να αναλάβουν

μοιραστειτε το:

Comments are closed.