Συναυλία με Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών

0

Η “DANUBIA SYMPHONIC WINDS (DSW)” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, διοργανώνουν συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών “Danubia Symphonic Winds (DSW)”.

messini_pnefstaΟι πιο ταλαντούχοι νέοι και νέες μουσικοί από τη παραδουνάβια περιοχή της κάτω Αυστρίας πέντε μουσικών σχολείων μαζί με αντίστοιχους μουσικούς πνευστών από το Ωδείο Καλαμάτας, τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης καθώς και τη χορωδία του Ωδείου, θα παρουσιάσουν ξεχωριστά έργα συμφωνικής μουσικής για πνευστά & χορωδία. Πρόκειται για ένα μοναδικό  μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη δημοφιλή αυστριακή μουσική με τους  κλασσικούς ελληνικούς χορούς.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Ελληνοαυστριακό καλοκαίρι 2018, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα συμπράττουν και πάλι μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά, «ως συνέχεια της εξαιρετικά πετυχημένης και δημιουργικής συνεργασίας τους από το περσινό καλοκαίρι με τη διοργάνωση της συναυλίας Young Masters Orchestra.», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία προστίθενται τας εξής:

«Επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη πολιτιστική φιλία που τους συνδέει και τη κοινή τους πίστη για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.