Συνάντηση με τον Δ. Βίτσα για το στρατόπεδο

0

ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ 9ο ΣΠ;

Τελετή ορκωμοσίας 419 νεοσυλλέκτων της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ -ίσως της τελευταίας καθώς από την επομένη ΕΣΣΟ (του Μαρτίου), οι στρατεύσιμοι θα παρουσιάζονται απευθείας στις μονάδες τους σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που ακόμα μάλλον δεν έχουν ακόμη “κλειδώσει”-  πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (9 Φεβρουαρίου 2018), στο στρατόπεδο “Παπαφλέσσα” στην Καλαμάτα.

Στην ορκωμοσία παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις, ενώ αργότερα, μετά το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε -σε συνέχεια σχετικού αιτήματός του – για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης (15 Φεβρουαρίου 2018), σχετικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα. Μία μέρα νωρίτερα άλλωστε, την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου 2018), στις 12 το μεσημέρι, φορείς της Λακωνίας θα επισκεφθούν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα  στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το θέμα του ΚΕΕΜ.

 «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

orkomosia 18 A1

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, μετά το τέλος της παρέλασης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ευρισκόμενος στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα», είπε: «Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο, για την πόλη, για την ιστορία της, για τις προοπτικές της. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, οι δημότες Καλαμάτας έχουν ξοδέψει πολλά για να βρίσκεται το στρατόπεδο σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να είναι σε ετοιμότητα, στο διάστημα που είχε κλείσει.

Έχω προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας στα έξοδα για τη λειτουργία του στρατοπέδου. Πιστεύω σύντομα να με καλέσει για να τον συναντήσω. Η απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη γεννά ελπίδες διατήρησης του στρατοπέδου. Είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στρατοπέδων.

Για μας είναι αδιανόητο! Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία.

Ας φωνάξουν, όμως, πολλοί – και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό – για το στρατόπεδο μας. Η πόλη και η περιοχή μας έχει εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο μας».

orkomosia 18A2

μοιραστειτε το:

Comments are closed.