Συζήτησαν για τους αθίγγανους της Καλαμάτας

0

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΙΚ. ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ

Η διερεύνηση της κατάστασης που επικρατεί στους αθίγγανους της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας για την προώθηση της πολιτικής υποστήριξης των αθίγγανων απασχόλησε την επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικατερίνης Γιάντσιου, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ακόμα, η κα Γιάντσιου ήλθε στην Καλαμάτα προκειμένου να μιλήσει για προγράμματα στέγασης των αθιγγάνων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κα Γιάντσιου συνοδευόμενη από συνεργάτες της, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου

Ο Δήμαρχος επεσήμανε στην Ειδική Γραμματέα ότι επί 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες, οι οποίες έχουν αποδώσει ελάχιστα σε σχέση με τα χρήματα που διατέθηκαν. Ως παράδειγμα προσπάθειας που έφερε αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος ανέφερε την αγορά οικοπέδων. Για ό,τι έχει γίνει επί 20 χρόνια, ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και θα αποσταλούν στο γραφείο της για αξιολόγηση.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μίλησε για την παραβατικότητα μερίδας αθίγγανων.

Η κυρία Γιάντσιου με τους συνεργάτες της και συνοδευόμενη από το Δήμαρχο επισκέφθηκε τους χώρους διαμονής των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα και πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό. Υπήρξε συζήτηση με τους αθίγγανους και πρόσκληση για συνάντηση στο Δημαρχείο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1:30 μετά το μεσημέρι. Κατά τη συνάντηση αυτή, στην αίθουσα Β΄ ορόφου, με τη συμμετοχή της κυρίας Γιάντσιου και των συνεργατών της, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων των αθιγγάνων, έγινε ανταλλαγή απόψεων, εκτιμήσεις για την υπάρχουσα κατάσταση και προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των αθίγγανων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.