Στο Ηρώδειο για τον Ναμπούκκο με το “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”

0

Tην όπερα NABUCCO του Giuseppe Verdi με τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Πλατανιά, που παρακολούθησαν την Παρασκευή (1η Ιουνίου 2018) στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, εκδρομείς από την Μεσσηνία.

Σε σχετική ανακοίνωση του “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” αναφέρονται τα εξής:

Μια ακόμα υπέροχη εμπειρία ΝΑΡΤΟΥΡΑ είχαν την τύχη βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν με το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση ΝΑΡΤΟΥΡΑ την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με σκοπό να παρακολουθήσουν την όπερα NABUCCO του Giuseppe Verdi.

Όσοι συμμετείχαν είχαν τη χαρά να απολαύσουν στον κατάμεστο ιστορικό χώρο, μαζί με ένα επιτελείο κορυφαίων καλλιτεχνών, τον δικό μας Δημήτρη Πλατανιά που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στη νέα αυτή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

nartoura vasiliki

Στην παρέα «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» συμμετείχε και η δασκάλα αγγλικών του Δημήτρη Πλατανιά που είχε σε νεαρή ηλικία στην Καλαμάτα, Lesley Mayal, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Μεσσηνίας και τα τελευταία χρόνια κάτοικος Στούπας!

Το Δ.Σ. του σωματείου νιώθει την ανάγκη να εκφράσει για άλλη μια φορά δημόσια τη χαρά του για τη μεγάλη επιτυχία μιας ακόμη δράσης του. Κυρίως όμως θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τη χαρά του γιατί κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να δώσει άλλη μια ευκαιρία ώστε να έρθουνε όλο και περισσότεροι κοντά σε είδη τέχνης που πρακτικά, είναι σχεδόν «απρόσιτα» για πολλούς που μένουν μακριά από τα μεγάλα κέντρα.

Ο όρος «επιτυχία» για τη δράση αυτή –σύμφωνα με τα μέλη του σωματείου –μεταφράζεται ως εξής:

α) Η ανταπόκριση και η μεγάλη συμμετοχή φιλότεχνων ηλικίας από 10 -85 χρόνων!

β) Η διαπίστωση ως προς το πόσο κάποιοι γονείς –Έλληνες και ξένοι (μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής)- είναι ευαισθητοποιημένοι στο να γαλουχούνε τα παιδιά τους από μικρά στην τέχνη!

mavrea nartoura

γ) Η δημιουργία μιας ακόμη αφορμής για απόκτηση και ανταλλαγή γνώσης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιο  μέλη του σωματείου διαβάσανε μέσω μικροφώνου -όπως συνηθίζουν να κάνουν σε τέτοιου είδους δράσεις τους- στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (μιας και το 1/3 των συμμετεχόντων ήταν αγγλόφωνοι), κείμενα για την ιστορία του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για τον Δημήτρη Πλατανιά, για το έργο που θα παρακολουθούσανε, αλλά και να ενημερώσουνε για την επόμενη μεγάλη δράση ΝΑΡΤΟΥΡΑ, το 1ο Φεστιβάλ Κάστρου Λεύκτρου «Beaufort” (29, 30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου 2018).

δ) Το όμορφο κλίμα που επικρατούσε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, χαρακτηριστικό πια κλίμα που επικρατεί σε κάθε δράση του σωματείου. Λόγος που αιτιολογεί πάντα την επιτυχία τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.