Στο Δήμο Καλαμάτας 49 στρ. της Δυτικής Παραλίας

0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ

Η τελική και οριστική λύση για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας δόθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 2 μετά το μεσημέρι.

Κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ο συγκεκριμένος χώρος περνά κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Αμέσως μετά τις 25 Μαΐου θα υπάρξει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο κατά χρήση και, μάλιστα, δωρεάν. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας έκανε και τις ανάγκες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δήλωσε σχετικά: «Θερμά ευχαριστώ τον Υπουργό Επικρατείας και συμπατριώτη μας κ. Βερναρδάκη, γιατί έδωσε οριστική λύση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο αγωνίσθηκα πάνω από μία δεκαετία και για την προώθησή του έχω ανέβει δεκάδες φορές στην Αθήνα.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας, αλλά και όλης της Καλαμάτας, όπως και οι επισκέπτες μπορούν πλέον να έχουν ένα χώρο, που με την κατάλληλη διαμόρφωση από το Δήμο Καλαμάτας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο Υπουργός Επικρατείας, ευτυχώς, έλυσε το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε προηγουμένως, στη 1 μετά το μεσημέρι, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελο Καπετάνιο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και του έκανε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, όσον αφορά στον τομέα αυτόν. Ο Π. Νίκας του επανέλαβε ότι ο Δήμος Καλαμάτας τάσσεται υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και η τοπική διαχείριση απορριμμάτων θα σταματήσει αμέσως με το ξεκίνημα της κεντρικής.

Ο Δήμαρχος παρακάλεσε για τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα στη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας, με στόχο τη βελτίωση του εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων (κάδοι για οργανικά, μηχανολογικός εξοπλισμός, απορριμματοφόρα). Όλα τα αιτήματα είναι συμβατά με τον ΠΕΣΔΑ. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.