Στον Μητροπολίτη για το αναπτυξιακό συνέδριο

0

Επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (14/2/18) το πρωί της ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης Γιάννης Βουλγαράκης και ο συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Τάσος Πολυχρονόπουλος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ενόψει του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα γίνει στην Τρίπολη το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας «αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Βουλγαράκη, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και την ενημέρωση που του παρείχε για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε ότι σ’ αυτή προσπάθεια ο ρόλος και ο λόγος της τοπικής εκκλησίας μπορεί να είναι εποικοδομητικός και πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν πάνω σε μια συνεργασία της εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε κάθε νομό. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο επικείμενο συνέδριο με την ευχή να βγουν επωφελούμενοι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα.

Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι η επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας εντάσσεται στα πλαίσια των συναντήσεων που είχε και με άλλους τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία με σκοπό την ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν άξιο λειτουργό της Εκκλησίας. Πρόσθεσε δε, ότι ο λόγος  και ο ρόλος της τοπικής εκκλησίας είναι σημαντικοί παράγοντες στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας και στη συνδιαμόρφωση απόψεων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα οδηγήσει στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.