Στον δήμαρχο για τα «Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και του Εμπορικού Συλλόγου για τα «Έξυπνα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» αποτέλεσε το θέμα συνάντησης του Δημάρχου, Π. Νίκα και εκπρόσωπων του Συλλόγου, που με επικεφαλής την Πρόεδρό του Λίλιαν Ψηλάκη επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη (6 Μαρτίου 2018), το Δημαρχείο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε καταρχήν, το θέμα των έξυπνων ανοικτών κέντρων εμπορίου, για τα οποία θα «ανοίξει» πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που θα δώσει στο Δήμο τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Μέσω αυτού του προγράμματος είναι δυνατή η χρηματοδότηση του Δήμου για αναπλάσεις σε εμπορικούς δρόμους, με ψυχρά υλικά, για διαχείριση κυκλοφορίας κ.λπ., στην κατεύθυνση αναβάθμισης του δημόσιου χώρου (διεύρυνση πεζοδρομίων, χρήση κυβολίθων, δέντρα, φωτισμός κ.ά.). Ένα ποσόν είναι δυνατόν να διοχετευθεί σε εμπόρους για τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των καταστημάτων τους (ομοιόμορφα στέγαστρα και πινακίδες στην ελληνική γλώσσα, ομοιόμορφος χρωματισμός κ.λπ.). Το ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 1.500.000 ευρώ, που επιμερίζεται χονδρικά σε 1.300.000 ευρώ για το Δήμο και 200.000 ευρώ για τους εμπόρους.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, σχετικά με την επιλογή της περιοχής παρέμβασης και άλλες λεπτομέρειες. Ο προσανατολισμός αφορά σε ολόκληρη την οδό Αναγνωσταρά και σε τμήματα των οδών Ανδρέα Σκιά, Βαλαωρίτου, Πολυχάρους και Γεωργούλη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.