Στη διεθνή εμπορική έκθεση η Περιφέρεια

0

ΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Στη διεθνή εμπορική έκθεση “Fruit Logistica” 2018, συμμετείχε Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Στην έκθεση πήραν μέρος περισσότεροι από 3.000 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 70.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Πελοποννησιακές επιχειρήσεις, κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προώθησαν αγροτικά προϊόντα και σύναψαν επιχειρηματικές συμφωνίες με επαγγελματίες τροφίμων από ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Πελοπόννησος πρωτοπορεί στην καλλιέργεια και παραγωγή των φρέσκων φρούτων, λαχανικών και νωπών προϊόντων.

mantas

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθανάσιος Γκίκας και Περικλής Μαντάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Π.Ε. Κορινθίας Αλέξης Αλεξόπουλος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στo Bερολίνο, ο οποίος συνομίλησε με τους επιχειρηματίες, εξήρε την ελληνική παρουσία και τόνισε πως βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.