Στην “Παναγία των Βράχων”

0

ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πεζοπορική επίσκεψη στην Παναγία των Βράχων και τον Καρνίωνα ποταμό, στην Καμάρα Φαλαισίας, στην Αρκαδία, θα πραγματοποιήσουν οι “Περιηγητές Μεσσηνίας – Messinian Travellers”, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Η Καμάρα είναι όμορφο χωριό της Φαλαισίας, κατάφυτο με αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα. Στην μεγάλη, ριζικά αναπλασμένη, κεντρική πλατεία ξεχωρίζουμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Γεωργίου. Στον λόφο ΝΑ θα επισκεφθούμε το κάστρο του Αγιοθανάση. Πρόκειται για ένα από τα κεφαλοχώρια της περιοχής και βρίσκεται σε υψόμετρο 560μ (37°14΄47 Β , 22°10΄47 Ε). Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.panagia vraxwn_x

Μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος από τον φυσικό πλούτο της περιοχής, με την παρότρυνση του Δήμου οι πρώτοι παραγωγοί σαλιγκαριών ξεκίνησαν να στήνουν τις μονάδες τους στο χωριό κάνοντας το πρωτοπόρο, στοχεύοντας με την βιολογική σαλιγκαροτροφία να αναζωογονήσουν την οικονομική δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

Πλησιάζοντας προς το χωριό συναντάμε το Παλιομανάστηρο, χώρο στον οποίο σήμερα σώζεται μόνο ο ναός της Παναγίας, όπου κατά την παράδοση εκεί ήταν κτισμένο δίπλα στον ποταμό Καρνίωνα μεγάλο μοναστήρι που καταστράφηκε κατά την τουρκοκρατία. Κοντά στον ναό υπάρχει το κεφαλάρι με το κρυσταλλένιο του νερό και ένα πέτρινο γεφύρι που χτίστηκε το 1922 από Ακοβίτες τεχνίτες για να διευκολύνει τη διέλευση του ποταμού.

Kamara_Arcadia

Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσει πικ νικ οπότε ο καθένας φέρνει μαζί του το ταπερακι του.

  • Βαθμός δυσκολίας: Α
  • Ώρες πορείας: 2
  • Κράτηση θέσεων: Με μήνυμα στη σελίδα μας ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6947320585 Αργύρης – 6980727203 Ελευθερία
  • Αναχώρηση: Κυριακή πρωί στις 8:15 π.μ. από την πλατεία Όθωνος
  • Απαραίτητος εξοπλισμός: Σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, πεζοπορικα μποτάκια, καπέλο, αδιάβροχο-αντιανεμικο, ατομικό φαρμακείο και μια αλλαξιά για το δρόμο της επιστροφής.
  • Κόστος συμμετοχής: 9 € και περιλαμβάνει:

– μεταφορά προς και από τον προορισμό με Ι.Χ.

– αμοιβή εκάστου οδηγού

– τις διαδρομές

Όροι Συμμέτοχης: Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση των υπευθύνων για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α.). Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων πορειών αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.