Σπήλαιο Λιμνών και Πλανητέρο

0

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ – ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΕΥΚΛΗΣ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Επίσκεψη και γνωριμία με το Σπήλαιο των Λιμνών και πεζοπορία στο Πλανητέρο και στις Πηγές του Αροάνιου ποταμού από τα μέλη του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ευκλής” (Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ) που θα πεζοπορήσουν από κοινού με τους φίλους Αθηναίους της ομάδας “Φύση και Περιπέτεια” την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Πρώτα θα επισκεφθούν το εντυπωσιακό και σπάνιο δημιούργημα της Φύσης, το Σπήλαιο των Λιμνών και μετά θα πεζοπορήσουν έως το Πλανητέρο και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.

Σπήλαιο των Λιμνών: Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους και τις μυστηριώδεις στοές το Σπήλαιο των Λιμνών έχει τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους 13 λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Είναι παλαιά κοίτη υπόγειου ποταμού με εξερευνημένο μήκος 1980 μέτρα.

Όταν λιώνουν τα χιόνια το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες. Κατά τους θερινούς μήνες ένα τμήμα του σπηλαίου ξηραίνεται και αποκαλύπτονται πρωτότυπες δαντελωτές λιθωματικές λεκάνες και φράγματα ύψους μέχρι και 4 μ.

Κόστος εισόδου στο Σπήλαιο των Λιμνών.

Φοιτητικά, Παιδικά, Πολυτέκνων, Εκπαιδευτικών, Ανέργων, Κατόχων Κάρτας Πολιτισμού, άνω των 65 ετών (Με ένδειξη της αντίστοιχης κάρτας): 4,50 €.

Ομαδικά Ενηλίκων (άνω των 30 ατόμων): 7,00 €.

Πλανητέρο: Σε υψόμετρο 697 μέτρα και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανόδασος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.

Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια, οι νεροτριβές, το διαρκές κελάρυσμα των νερών και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό.

Πεζοπορική διαδρομή:

  • Βαθμός Δυσκολίας: Α “
  • Απόσταση Πεζοπορίας: 6,50 χλμ .
  • Ώρες πορείας: 3:00 μαζί με τις στάσεις.
  • Κόστος μετακίνησης με 50άρι λεωφορείο: 13 ευρώ τα μέλη και 16 ευρώ τα μη μέλη του »Ευκλή».
  • Κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά με την αγορά του εισιτηρίου.
  • Πληροφορίες για τις θέσεις του λεωφορείου Ελένη Οικονομοπούλου στα τηλέφωνα: 27210 84844, 27210 90627 και 6974252234.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.