Σινεμά: «Η Μεγάλη Μπλόφα»

0

Η «Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας» θα προβάλει την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, την ταινία «Η Μεγάλη Μπλόφα»( Bluff storia di truffe e di imbroglioni) σε σκηνοθεσία: Sergio Corbucci, με τους Adriano Celentano, Anthony Quinn και τηνCapucine (1976).

Η ταινία, που θα προβληθεί στο «Καφέ Σινέ» (Δυτική Παραλία Καλαμάτας), με ώρα έναρξης τις 9:30 το βράδυ και διάρκεια 110 λεπτών. Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

Στη Γαλλία της δεκαετίας του ’20, η Belle Duke, οργανώνει μία απόδραση στη φυλακή όπου κρατείται ο πρώην άντρας της, Philip Bang. Αντί για αυτόν, όμως, δραπετεύει ο Felix. Γεννιέται έτσι ένα ντουέτο, που σκοπό του έχει να εξαπατήσει την Belle, μα θα καταλήξει να το κυνηγούν από απλοί πόλιτες μέχρι σύσσωμη η αστυνομία του Παρισιού.

Η ταινία είναι πραγματικός ορισμός της έννοιας «αστυνομική κωμωδία», η συνεργασία Τσελεντάνο-Κουίν είναι σε απόλυτη (δυσ)αρμονία και τα όποια σχέδια μπορούν να καταρρεύσουν στην επόμενη σεκάνς, όσο άρτια κι αν υποτίθεται πως έχουν δομηθεί. Γεννημένο μέσα σε μία εποχή άνθησης αντίστοιχων ταινιών, το φιλμ συγκαταλέγεται επάξια στα πιο διασκεδαστικά παραδείγματα του είδους.

Ο Τσελεντάνο με την ερμηνεία του κέρδισε δικαίως το βραβείο David di Donatello, το ιταλικό Όσκαρ, για το 1976.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.