“Σε θετική κατεύθυνση” o “Κλεισθένης Ι”

0

ΕΚΤΙΜΑ Η “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ” ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΜΩΝΟΘΟΥΝ ΟΙ “ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ”

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», το οποίο δόθηκε για διαβούλευση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας «κινείται σε θετική κατεύθυνση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, “Πελοπόννησος Πρώτα”, με επικεφαλής τον Νίκο Πατσαρίνο, σημειώνοντας πως «μπορεί να είναι βάση για συζήτηση».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «πρέπει τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια να απομονώσουν τις φωνές που δεν δέχονται το διάλογο αλλά και τις ακραίες φωνές που κινούνται μόνο σε αντικυβερνητική βάση».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, “Πελοπόννησος Πρώτα”, έχει ως εξής:

Τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, απασχόλησε ιδιαίτερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1», το οποίο δόθηκε για διαβούλευση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αποφασίστηκε:

  1. Να γίνουν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση της παράταξης «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» για συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών.
  2. Να συζητηθεί το θέμα στα Περιφερειακά Συμβούλια το επόμενο διάστημα.
  3. Να πραγματοποιηθεί κοινό συνέδριο με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στις 12 Μαΐου.
  4. Χωρίς να γίνει σοβαρή συζήτηση επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να ζητηθεί από την κυβέρνηση η απόσυρσή του.

Η δική μας άποψη είναι ότι:

  1. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να είναι βάση για συζήτηση. Κινείται σε θετική κατεύθυνση και περιλαμβάνει σημαντικές τομές στον τρόπο εκλογής των οργάνων και συμμετοχής των πολιτών, όπως η απλή αναλογική.
  2. Όπως αρμόζει στην κουλτούρα της αυτοδιοίκησης, πρέπει τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια να απομονώσουν τις φωνές που δεν δέχονται το διάλογο αλλά και τις ακραίες φωνές που κινούνται μόνο σε αντικυβερνητική βάση.

Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.