Πρόκληση Τατούλη σε Νίκα για το στρατοπέδο

0

«Η Περιφέρεια έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων προς όφελος, τόσο της περιφερειακής οικονομίας, όσο και του Υπουργείου».

Αυτό ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με τη δέσμευση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.), στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτό, ο Περιφερειάρχης επέμεινε στην ανάγκη αξιοποίησης των ανενεργών στρατοππέδων, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, όσον αφορά το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που επιμένει να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές ανάγκες.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση της πολιτικής διορατικότητας της περιφερειακής αρχής, σημειώνοντας ότι «βλέπαμε τις εξελίξεις και δημιουργήσαμε τη δομή του Investin Peloponnese, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χωρική της επικράτεια».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι «η αντιπολίτευση χωρίς ποτέ να αντιληφθεί την πολιτική αξία της πρωτοβουλίας μας αυτής γελούσε και πλέον μεταχειρίζεται ψέματα, προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκειά της πίσω από την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες», ενώ συμπλήρωσε: «Με τη δομή μας αυτή έχουμε εξασφαλίσει την προστασία του δημοσίου συμφέροντος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε οποιαδήποτε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί την πολιτιστική περιουσία διαφορετικά απ’ ότι αυστηρά επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Ο κατάλογος του Υπερταμείου αποτελεί την οιωνεί αναγκαιότητα της υποθήκης του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στα δάνεια που έχει λάβει, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκποιηθεί ούτε ένα ακίνητο, από αυτά που έχουν δεσμευτεί.

«Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει μεσσίες που θα λύσουν με μαγικό τρόπο τα προβλήματα, αλλά να αναλάβει δράση. Το πολιτικό διακύβευμα της συνεννόησης και συνεργασίας των δύο διαφορετικών κόσμων προς όφελος των πολιτών καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ πριν» κατέληξε ο κ. Τατούλης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.