3,5 εκ. € για δύο σημαντικά έργα

0

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δύο νέα έργα στη Μεσσηνία, ύψους 3,5 εκατ. €, χρηματοδοτούνται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται για την χρηματοδότηση με 3 εκατ.€ του έργου «Αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας», που συνδέει τις τοπικές κοινότητες του Ταϋγέτου και έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016, καθώς και για την χρηματοδότηση του έργου «Επισκευή και άρση επικινδυνότητας του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου» με 442.000 €.

Για την χρηματοδότηση αυτών των δύο σημαντικών έργων για την τοπική κοινωνία ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Σε συνέχεια της επίσκεψής μας στη Μεσσηνία τον Φεβρουάριο και σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο κρίσιμα έργα για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών στη Μεσσηνία. Η βελτίωση του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο θα συμβάλει σημαντικά στις ασφαλέστερες μετακινήσεις των κατοίκων, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.   Επιπλέον, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για τη χρηματοδότηση της επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές της χώρας».

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
Σχετικά με το έργο «Αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας» σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
  1. Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
  2. Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός
  3. Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Επειδή το έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης 24 Απριλίου 2018.
Ο Δήμαρχος έχει κατ’ επανάληψη ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, σχετικά με την επίλυση προβλημάτων της γενέτειράς του».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.