Προβολή ταινίας για ΑμεΑ στην Καλαμάτα

0

H Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με την συνεργασία του “Διαφοροζώ” υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνουν την καθολικά προσβάσιμη υπαίθρια δωρεάν προβολή της γνωστής ρομαντικής κωμωδίας (1958) «Μια ζωή την έχουμε», διάρκειας 111 λεπτών.

Η ταινία του Γιώργου Τζαβέλα θα προβληθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, έναντι Πνευματικού Κέντρου, με Υποτιτλισμό (SDH) για κωφούς και βαρήκοους και Ακουστική Περιγραφή (AD) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Τσαγανέας, Περικλής Χριστοφορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλας

Ο χώρος θα διαμορφωθεί ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα, ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι σχετικοί φορείς και σύλλογοι ΑμεΑ της πόλης. Η παρουσίαση θα υποστηριχθεί από ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διατεθεί και  σε μεγαλογράμματη γραφή, Braille και QR. Η ταινία έχει καταστεί προσβάσιμη με προτροπή της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία και φέρει την πιστοποίησή της.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να προλογίσουν οι:

  • Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου
  • Στάθης Καμβασινός, εκπρόσωπος της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ
  • Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, Λέκτορας και ερευνήτρια στο πεδίο της Οπτικοακουστικής Προσβασιμότητας και των Τεχνολογιών Μετάφρασης στο University College London και στο Imperial College London, επαγγελματίας υπηρεσιών Οπτικοακουστικής Προσβασιμότητας και μεταφράστρια/localizer.
  • Θανάσης Παπαντωνόπουλος, παραγωγός προσβάσιμου προγράμματος και πιστοποιημένος ακουστικός περιγραφέας.
  • Θεοδώρα Τσαποΐτη, Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας
  • Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής.

Σάββατο 1 Ιουλίου

Στρογγυλό Τραπέζι «Από την θεωρητική διεκδίκηση του δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής στην πρακτική εφαρμογή του στο κινηματογραφικό περιεχόμενο» στις 11.00 στο «Thalassa», Ναυαρίνου 135, Ανατολική Παραλία Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.