«Πρασινίζοντας την Μεσσήνη»

0

Περιβαλλοντικές δράσεις με τίτλο «Πρασινίζοντας την Μεσσήνη: Το Περιβάλλον Χρειάζεται Εσένα» θα διεξαχθούν στη Μεσσήνη, από τις 26 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου 2017, στα πλαίσια της συμμετοχής του στον θεσμό “Green Week” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Ο Δήμος Μεσσήνης απευθύνει στους πολίτες πρόσκληση συμμετοχής «με τη δική σας πράσινη ανθισμένη γλάστρα στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης, την Παρασκευή (26.05.2017), που θα φιλοξενήσει περιβαλλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά».

H έναρξη της Εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης. Παράλληλα με την έναρξη της εκδήλωσης πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.

Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» – το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.

Επιπλέον οι μικροί θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

«Είναι μια πρόκληση για όλους μας να γίνει η Μεσσήνη ανθισμένη και καταπράσινη πόλη με χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές, που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις, και δημιουργούν περιβαλλοντική συνείδηση για το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης. Η είσοδος είναι δωρεάν.

H “GreenWeek” διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.