Πού πήγε και τι είπε ο Αλ. Χαρίτσης

0

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ

Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο (4 και 5 Μαΐου 2018) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα αύριο Σάββατο, στις 8:30 το βράδυ.

Στην Καλαμάτα ο κ. Χαρίτσης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ανάπτυξης & Οικονομίας, επισκέφθηκε την Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), στο κτήριο του πρ. ΙΚΑ (οδός Πλάτωνος), τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη (στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου) και το Νοσοκομείο, ενώ το απόγευμα μετέβη στην Αλαγονία. Το Σάββατο θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης στις 10:30 το πρωί κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ανάπτυξης & Οικονομίας που πραγματοποιείται το τριήμερο 4-6 Μαΐου στο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα, όπου και μίλησε.

xaritsis oikon synedrio

Ο αν. υπουργός μιλώντας, είπε ότι «τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Εθνικής Οικονομίας» και αναφέρθηκε σε σημεία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής που προωθεί η Κυβέρνηση. Ως βασικούς στόχους έθεσε, την προσέλκυση επενδύσεων, τηνεξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας (εξαγωγές), την αναθέρμανση του πρωτογενούς τομέα και την σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο.

Στη συνέχεια, στη 1 μετά το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη, μετέβη στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (Πλάτωνος & Κανάρη), όπου στεγάζεται Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Καλαμάτας. Εκεί συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο, παρουσία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Μιχαήλ.

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε επίσης και με τους απασχολούμενους στην ΤΟ.Μ.Υ Καλαμάτας κι αφού ενημερώθηκε για τα αρχικά προβλήματα λειτουργίας του, δήλωσε διαθέσιμος, σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, να καταβληθεί προσπάθεια επίλυσής τους. Ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση των συγκεκριμένων μονάδων από το ΕΣΠΑ και από το ΠΔΕ, τόνισε την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και στο χώρο της υγείας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αμέσως μετά ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο Αριστομένους 33, 4ος όροφος) και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου, Στέλλα Καρλαύτη και άλλα μέλη του Συμβουλίου, και της προϊσταμένης της Νινέτας Σωτηράκη, (ρεπορτάζ εδώ).

Επόμενος σταθμός του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος συνοδευόταν από τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη, ήταν το Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος). Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γιώργο Μπέζο, τον αναπληρωτή διοικητή Παν. Μπασάκο, παρουσία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Μιχαήλ, κατά την οποία ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα ο κ. Μπέζος εξέφρασε τις ευχαριστίες της διοίκησης του Νοσοκομείου τόσο προς τον αν. υπουργό, όπως και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμισή του.

Στις 7 το απόγευμα ο κ. Χαρίτσης, συνοδευόμενος απο τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, μετέβη στην Αλαγονία και συναντήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, με προέδρους Κοινοτήτων, φορέων και δημοτικούς συμβούλους με καταγωγή από τα χωριά του Ταϋγέτου. Παρόντες ήταν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Μαν. Μάκαρης και Μιχ. Αντωνόπουλος.

xaritsis alagonia

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα οδικά έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή του Ταϋγέτου με τη χρηματοδότηση των 3 εκατ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από τους παρισταμένους τέθηκαν ειδικά επικίνδυνα σημεία δρόμων που απαιτούν βελτίωση, όσο και το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων που προκαλούν ζημιές στην περιοχή κ.ά.

Αύριο Σάββατο στη 1:15 μετά το μεσημέρι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας (Σόλωνος 7) και θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Κων. Θεοφιλόπουλο.

20:30 Αναχώρηση για Αθήνα

μοιραστειτε το:

Comments are closed.