Πού θα πάει ο Προέδρος της Γερμανίας στη Μεσσηνία

0

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Φράνκ Βάλτερ Στάινμαϊερ και η σύζυγός του κα Έλκε Μπουντενμπέντερ, θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, σήμερα και αύριο (11 και 12 Οκτωβρίου 2018), μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου.

Αύριο Παρασκευή ο Πρόεδρος της Γερμανίας και η σύζυγός του θα μεταβούν στη Μεσσηνία, συνοδευόμενοι, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του.

Στις 11:00 το πρωί, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Στις 13:00, ο κ. Στάινμαϊερ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα στο εξοχικό κέντρο «Ξημέρωμα» (Κουρκουτά) στην Αγία Σιών της Βέργας.

Σύμφωναμε το πρόγραμμα, το Προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για Βερολίνο το απόγευμα γύρω στις 15:45.

Το πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, ξεκινά σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθεί στις 10:20, η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», όπου θα παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Στάινμαϊερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.