Πολιορκούν αύριο οι αγρότες τη ΔΟΥ και το Δασαρχείο

0

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΗ

Δύο κινητοποιήσεις αγροτών έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017), στις 12 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα. Μία από τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης και Χανδρινού για αποκλεισμό της ΔΟΥ και η άλλη από την Επιτροπή Αγώνα Μανιατών (αν δεν μεταβληθεί) την ίδια ώρα να πολιορκηθεί το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα:

Μία ακόμα κινητοποίηση είναι αυτή που έχουν προγραμματίσει οι αγροτικοί Σύλλογοι της Μεσσήνης και του Χόνδρινού αύριο στις 12 το μεσημέρι να αποκλείσουν την Εφορία της Καλαμάτας

Την απόφαση αυτή πήραν στη χθεσινή συνέλευσή τους οι αγρότες όπως και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, όπου θα μεταβούν με πούλμαν που θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί της συγκεκριμένης ημέρα από τη Μεσσήνη και το Χανδρινού.

Οι αγροτικοί Σύλλογοι της Μεσσήνης και του Χόνδρινού, σε ανακοίνωσή τους διατυπώνουν την προειδοποίηση ότι «όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξηθεί η αγωνιστική πίεση, αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι σύλλογοι των αγροτών της Μεσσήνης και του Χανδρινού, μετά τις αποφάσεις στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στο Άργος και στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, αποφάσισαν να εντείνουν την αγωνιστική πίεση και καλούν όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

  • Την Παρασκευή (10.2.2017), στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν οι αγρότες στην Καλαμάτα και θα αποκλείσουν την Εφορία, την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής στην Αθήνα όπου θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων – διεκδικήσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων.
  • Την Τρίτη (14.2.2017) θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η μετακίνησή τους θα γίνει με λεωφορεία που θα αναχωρήσου την Τρίτη στις 8:30 το πρωί από το Δημαρχείο Μεσσήνης και από Χανδρινού στις 8:00 το πρωί.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση  κάλεσμα των αγροτών.

ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ

Για μία ακόμη φορά, την 3η το τελευταίο δεκαήμερο (από τις 30 Ιανουαρίου), θα πολιορκηθεί το Δασαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Ύδρας με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα. Αυτή τη φορά οι Μανιάτες, όπως έχει ανακοινωθεί, θα μπουν αύριο Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017), στις 12 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα και θα συγκεντρωθούν στο Δασαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες.

Όπως είπε κατά την κατάληψη του Δασαρχείου Καλαμάτας την προηγούμενη Δευτέρα (6 Φεβρουαρίου 2017), το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μάνης, Γ. Περουτσέας, μετά τη δεύτερη συνέλευση αγροτών που έγινε την Κυριακή (5.2.2017), αποφασίστηκε επιτροπή τους να μετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση στο Δασαρχείο, συμπαραστεκόμενοι στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης. Όπως, όπως είπε, η μεγάλη συγκέντρωση Μανιατών, στο Δασαρχείο της Καλαμάτας θα γίνει την Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017), στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Περουτσέας είπε «ότι η γη των προγόνων μας δεν αμφισβητείται» και χαρακτήρισε «άδικο, φοροεισπρακτικό και ανήθικο μέτρο» αυτό με τους δασικούς χάρτες, λέγοντας ότι «θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.