Πεζοπορία στο φαράγγι του Ριντόμου

0

Πεζοπορία στο Ρίντομο, το πανέμορφο Φαράγγι της μεσσηνιακής Μάνης, διοργανώνει την Κυριακή (28 Μαΐου 2017), ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής». Ειδικότερα η πεζοπορία αφορά στο κομμάτι από το Γεφύρι της Κοσκάρακας και προς τα βόρεια, τις Γαϊτσές.

Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι συνολικά 4 ώρες, με βαθμό δυσκολίας Α+.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ραντεβού είναι για την Κυριακή, στις 8:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΠΟΚ «Ευκλής», τέρμα Αριστομένους (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)

Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα κόστος συμμετοχής 5 ευρώ (για βενζίνη) και επιπροσθέτως για τον Σύλλογο 2 ευρώ (για τα μέλη) ή 5 ευρώ (για τα μη μέλη).

Αρχηγός αποστολής: Ανάργυρος Βλάχος (6947320585)

Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων: Ελένη Οικονομοπούλου (6974252234).

Κατά την επιστροφή θα υπάρξει στάση στον Κάμπο, για φαγητό, γλυκό ή καφέ.

rindomo

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΡΙΝΤΟΜΟΥ

Το Φαράγγι βρίσκεται στην αρχή της Μεσσηνιακής Μάνης 15 χλμ. από την Καλαμάτα, ξεκινάει από τον Ταΰγετο και καταλήγει στο Μεσσηνιακό κόλπο, στην ακτή της Σάντοβας.

Διαθέτει πλούσια χλωρίδα και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως έντονες χαραδρώσεις, σπηλιές, κατακόρυφες πλαγιές και πετρώματα εντυπωσιακών χρωματισμών.

Πεζοπορώντας στο Ρίντομο, εκτός από τις φυσικές ομορφιές ο επισκέπτης θα συναντήσει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας, που ήταν έντονη εδώ, καθώς το φαράγγι αποτελούσε κάποτε πέρασμα που συνέδεε τους κατοίκους της περιοχής με τη Λακωνία.

Όμορφα διατηρημένα καλντερίμια και τοξωτά γεφύρια συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό, ενώ θα δείτε επίσης τα χωράφια που κάποτε καλλιεργούσαν οι κάτοικοι, αλλά και κατάλοιπα από το πέρασμα ασκητών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.