Πεζοπορία στο Άνω Καρβέλι

0

Πεζοπορία στην περιοχή του Άνω Καρβελίου θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αύριο Κυριακή 11/02/2018 σε μια από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Κάτω με Άνω Καρβέλι και δίνει την ευκαιρία για περιήγηση σε μερικά «άγνωστα» μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα. Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το όμορφο χωριό Άνω Καρβέλι. Από εκεί θα γίνει ανάβαση στην κορφή του Προφήτη Ελισσαίου με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πολύ εντυπωσιακή θέα. Η συνέχεια θα είναι μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια με επιστροφή από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Το καλντερίμι αυτό θα το περπατήσουν οι μετέχοντες στο ωραιότερο τμήμα του, ένα τμήμα με επιβλητική θέα και που σε σημεία σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω στα βράχια.

Βαθμός δυσκολίας: 1 με 2 – Ώρες πορείας: 5

Αναχώρηση στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 11/02/18 από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο). Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου κάθε μετά τις 9 βράδυ, τηλ. 27210 97733 & 6976830694

μοιραστειτε το:

Comments are closed.