Παίζουν το “κρυφτούλι” για τα απορρίμματα στο Δήμο Οιχαλίας

0

Για τέταρτη φορά -μετά από τρεις συνεχείς ανεπιτυχείς προσπάθειες- έρχεται προς συζήτηση για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας το θέμα της τροποποίησης-αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018, εμπεριέχοντας τη μεταφορά και διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και την πληρωμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων.

Την πρώτη φορά (28/09/2018) η πρόταση καταψηφίστηκε, ενώ κατά τη δεύτερη συνεδρίαση (03/10/2018) δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη προσέλευσης των μελών των μειοψηφιών. Την τρίτη συνεδρίαση (04/10/2018) δεν υπήρξε απαρτία, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των μειοψηφιών δεν μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων παραμένοντας στον περιβάλλοντα χώρο.

Το όλο θέμα περιγράφεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Οιχαλίας ως εξής:

«Την Παρασκευή 28/09/2018 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, εισήχθη από τη Δημοτική Αρχή θέμα περί τροποποίησης-αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018, εμπεριέχοντας τα μείζονα  θέματα της μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων και της πληρωμης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των μειοψηφιών, επέλεξαν να καταψηφίσουν την ανωτέρω τροποποίηση χωρίς να αντιπροτείνουν εναλλακτικές προτάσεις. Η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε εκ νέου συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 03/10/2018, με σκοπό την επανεισαγωγή του ανωτέρω θέματος, με τη βεβαιότητα ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα αντιλαμβάνοντο πλέον την σπουδαιότητα των θεμάτων αυτών αντικρίζοντας την πραγματικότητα. Δυστυχώς η ορισθείσα συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη προσέλευσης των μελών των μειοψηφιών.

Ως εκ τούτου, μονόδρομος ήταν η επανεισαγωγή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του ιδίου θέματος, στη συνεδρίαση της 04/10/2018, κατά την οποία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των μειοψηφιών προσήλθαν μεν στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει εκ νέου απαρτία.

Επειδή, πλέον, συντρέχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας των δημοτών του Δήμου μας, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να διαφυλάττει, η επανεισαγωγή του θέματος της τροποποίησης – αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, ούτως ώστε να διευθετηθούν και να επιλυθούν τα δύο αυτά σοβαρά θέματα, των απορριμμάτων και της πληρωμής του ρεύματος των  αντλιοστασίων, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρείται επιβεβλημένη και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει, να προσέλθει και να αντιμετωπίσει με τη δέουσα υπευθυνότητα τα μείζονα αυτά θέματα.

Τέλος, κάθε εναλλακτικός τρόπος και μέθοδος οικονομικότερης, ευκολότερης και προσφορότερης διαχείρισης του θέματος των σκουπιδιών είναι ευπρόσδεκτος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.