Ο 17ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

0

Ο 17ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ., ο Δυναμικός βαδίσματος 10 χλμ. και ο Παιδικός Αγώνας 2 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, το απόγευμα του Σαββάτου (29/4/17).

Ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας, συνεχίζοντας έτσι για 6η χρονιά την πρωτοβουλία του ΣΔΥ Μεσσηνίας να αφιερώνει τον Αγώνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (2012 Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, 2013 Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, 2014 ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, 2015 Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», 2016 Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ»).

Ο αριθμός συμμετοχής όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να ζητηθεί από τη Γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πλατεία από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ, μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας Στα 2 χλμ η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα έως τις 6 το απόγευμα Μετά τις 6 δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εγγραφή. Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την Οργανωτική Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή όσων πάρουν μέρος και για να χρονομετρηθούν, θα πρέπει να τοποθετήσουν τον αριθμό συμμετοχής τους στο ύψος του στήθους, να μην καλυφθεί με κάποιο ρούχο και να μην αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα επιδοθεί στον καθένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο Ξενοδοχείο “Φιλοξένια” και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στα 5 και στα 7,5 χλμ.

Αφετηρία θα είναι η Κεντρική Πλατεία και αναστροφή στο Ξενοδοχείο “Φιλοξένια”, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν δύο φορές από την παραλία σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή, η οποία θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων.

Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού «λαγοί» για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 45, 50, 55 και 60 λεπτά.

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, αφού έχoυν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 29 Απριλίου

  • 11:00 – 18:00  Παραλαβή αριθμού συμμετοχής και τεχνικού t-shirt
  • 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*
  • 18:00 Εκκίνηση Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ.
  • 18:30 Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ.**
  • 18:35 Εκκίνηση Αγώνα 2 χλμ. για παιδιά- 18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά **
  • 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
  • 19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα.
  • 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.

* Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

** Πριν την εκκίνηση θα ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.