Ο 18ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

0

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει το Σάββατο, 28 Απρίλιου 2018, τον 18ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ, αφιερωμένο στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο αγώνας, τον οποίο συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιλαμβάνει:

  • Δυναμικό Βάδισμα 10 χλμ. (ώρα 18:00)
  • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. (ώρα 18:30)
  • Αγώνας για Παιδιά Και Γονείς 1,5 χλμ. (ώρα 18:35)

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα ΕΟΣΛΜΑ-Υ, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Σύλλογος Μεσσηνίας, του Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”, του Ελληνικού Ορειβατικού Σύλλογου Καλαμάτας, του ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο”.

Η διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη. Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη με banner ανά χιλιόμετρο, σε όλο το μήκος της διαδρομής. Κατά μήκος της διαδρομής των 10χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 και 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά. Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ. (εκκίνηση 18:00) έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2006 και νωρίτερα (≥12 ετών).

Στον Αγώνα δρόμου 10 χλμ. (εκκίνηση 18:30) δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γεννημένοι το 2000 ή και νωρίτερα (≥18 ετών). Για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από την γραμματεία).

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές από 19/3/18 έως την Πέμπτη 26/04/18 αποκλειστικά στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση www.Sdym.gr. Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα 11:00-13:00 στη Γραμματεία

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1,5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση. Παραλαβή αριθμών από 11:00 έως 10 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Αφετηρία η κεντρική πλατεία και η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Πλατεία.

Όσοι δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία Β.Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διατεθούν στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ

agwnas 18

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ. Στο δυναμικό βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα 10 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στον αγώνα των 1,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν θα υπάρξουν απονομές. Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους  καθώς και σε τιμώμενους αθλητές. Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Όσον αφορά στον ιματισμό θα υπάρξουν διευκολύνσεις και συγκεκριμένα:

  1. Όσοι επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και το ρουχισμό τους στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία.
  2. Θα πρέπει να επικολλήσουν το αυτοκόλλητο με τον αριθμό τους πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
  3. Να παραδώσουν την πλαστική τσάντα με τα ρούχα τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί.
  4. Όταν τερματίσουν, θα παραλάβουν την πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Για την κάλυψη της διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση του 2 ώρες για το Δυναμικό βάδισμα και 1 ώρα και 30 λεπτά για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο sdymess@yahoo.gr.».

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Τεάρτη 25 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 30).

Στοιχεία Επικοινωνίας: Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154, Ζάννης, Αλέξης 6972302265, Καμπάς Παναγιώτης 6983511797, Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026, Μπένος Χρήστος 6944585039, Σιδερέας Βαγγέλης 6974379806.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.