Ο Τατούλης προβλέπει συνεργασία του με ΣΥΡΙΖΑ

0

ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ: «ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ»

«Την ώρα που θα μιλήσω πολιτικά, νομίζω ότι πολλοί δεν θα βρίσκουν την ισορροπία τους, την καρέκλα τους και το λέω προς όλες τις κατευθύνσεις», απείλησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χθες Μ. Τρίτη (3/4/18) στο Ναύπλιο, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«…δεν απορώ καθόλου με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Θα με εξέπληττε οποιαδήποτε άλλη διαφορετικού περιεχομένου ανακοίνωσή τους, δικό τους το πρόβλημα, δική τους η ευθύνη», είπε ο κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας της παράταξής του με το ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημείωσε ότι «είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι», συμπλήρωσε ότι «αυτοί οι δύο κόσμοι οφείλουν να συνεργαστούν αυτή την κρίσιμη ώρα, για να μπορέσουν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων στη Χώρα», ενώ έκανε την «πρόβλεψη: Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι δύο διαφορετικοί κόσμοι είναι υποχρεωμένοι γρήγορα να ενώσουν δυνάμεις τους επ’ ωφελεία των πολιτών, της ιστορίας αυτού του τόπου».

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής στις ακόλουθεςερωτήσεις:

  • ΕΡ: Πώς σχολιάζετε τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και Αργολίδας Όσον αφορά τη στήριξή σας;

ΑΠ: Είναι γνωστές οι θέσεις μου, οι πολιτικές μου θέσεις. Ήμουν ξεκάθαρος το 2010, ήμουν ξεκάθαρος το 2014, ήμουν ξεκάθαρος το 2015 και είμαι ξεκάθαρος τώρα. Κοιτάξτε, δεν απορώ καθόλου με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Θα με εξέπληττε οποιαδήποτε άλλη διαφορετικού περιεχομένου ανακοίνωσή τους. Δικό τους το πρόβλημα, δική τους η ευθύνη. Όπως είπα και στον κύριο Πρωθυπουργό στο μεγαλειώδες συνέδριο που κάναμε στην Πελοπόννησο, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Άλλος ο δικός μας ο κόσμος, άλλος ο άλλος κόσμος. Εμείς βάλαμε όμως ένα πολιτικό διακύβευμα και δεν το βάλαμε τώρα. Το βάλαμε από το 2010, ότι αυτοί οι δύο κόσμοι οφείλουν να συνεργαστούν αυτή την κρίσιμη ώρα, για να μπορέσουν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων στη Χώρα. Πρόβλεψη: Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι δύο διαφορετικοί κόσμοι είναι υποχρεωμένοι γρήγορα να ενώσουν δυνάμεις τους επ’ ωφελεία των πολιτών, της ιστορίας αυτού του τόπου και πάνω από όλα της αγωνίας που έχουν οι άνθρωποι αυτού του τόπου για το μέλλον τους.

  • ΕΡ: Το να συνεργαστούν οι διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι αγγίζει και το επίπεδο της περιφέρειας για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές σε συνδυασμό με τους τριγμούς που έχει δεχθεί η παράταξή σας;

ΑΠ: Αυτή η παράταξη, ίσως το έχετε ξεχάσει, όταν ξεκίνησε να συγκροτείται με την πρωτοβουλία τη δική μου, έκανε επανάσταση στα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Για φανταστείτε τι επακολούθησε μετά το πείραμα της Πελοποννήσου. Στο πολιτικό κεντρικό πεδίο είχαμε συγκυβερνήσεις, είχαμε συνεργασίες διαφορετικών πολιτικών κομμάτων, φτάσαμε ακόμη τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα να κάνουν κοινή κυβέρνηση, δεν περπάτησαν στα βήματα της παράταξης της νέας Πελοποννήσου; Αυτή η παράταξη έχει μία ικανότητα να ξεπερνάει κρίσεις, μεγάλες κρίσεις και όχι στο πολιτικό της πεδίο. Στο πολιτικό της πεδίο είναι κυρίαρχη στην Πελοπόννησο. Έχει να ξεπεράσει κρίσεις που δημιουργούνται επίπλαστα. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Δέδε, του κ. Αλευρά, του κ. Πουλοκέφαλου, του κ. Τσαπόγα, του κ. Πουλά. Τρεις μήνες πριν τις προηγούμενες εκλογές του 2014 υπήρξε αυτή όχι η φυλλορροή, υπήρξε αυτή η αντιπαράθεση. Πέρασαν στην άλλη όχθη του ποταμού και κατέβηκαν απέναντί μας. Οι πολίτες μίλησαν. Θεωρώ πως είναι μεγάλο λάθος να νομίζετε ότι οι πολίτες δεν έχουν κρητική ικανότητα να αντιλαμβάνονται ποιος εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και ποιος όχι. Και πάνω από όλα δεν ήταν μία ιστορία που ξεπεράστηκε μέσα από το αφήγημα του ενός ή του άλλου. Ήταν ένα πολιτικό γεγονός. Οι πολίτες πολιτικά απάντησαν και απέναντι σε αυτή την υπόθεση. Και τώρα για να είμαστε ξεκάθαροι, μιλάμε για ανθρώπους που στην κρίση του 2014 είχαν και πολιτικό background και πολιτικό ανάστημα. Δεν μπορεί να συγκριθούν οι δύο περιπτώσεις. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να συγκριθούν. Αλλά επιμένω σε αυτό, ότι την ώρα που θα μιλήσω πολιτικά, νομίζω ότι πολλοί δεν θα βρίσκουν την ισορροπία τους, την καρέκλα τους και το λέω προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το δεύτερο που θέλω να πω, είναι ότι το αφήγημα μου, το πολιτικό μας αφήγημα, γιατί βλέπετε στην  παράταξή μας, δεν είμαστε προσωπικότητες από ένα πολιτικό χώρο, έχουμε μία κεντρική συμφωνία στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πολιτικά ζητήματα της χώρας, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και τις δικές του κομματικές επιλογές. Όταν εμείς το ξεκινήσαμε το 2012, ήταν ακριβώς αυτό το γεγονός, ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, τα δύο υποσύνολα του ίδιου κόσμου, του αστικού κόσμου, βρήκαν τρόπο να συνεργαστούν και ήταν πρωτοποριακό για τη χώρα. Γιατί δεν έγινε σε μία ευκαιριακή λογική μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είχε πολιτικό υπόβαθρο αυτή η κίνηση. Και αυτό νομίζω πως είναι το καινούργιο αφήγημα, που, όπως σας είπα και προέβλεψα, θα αποτελέσει το καινούργιο αφήγημα της χώρας. Αυτοί οι δύο κόσμοι, οι διαφορετικοί κόσμοι, έτσι όπως το είχε εννοήσει ο Γκράμσι και ήταν το παράπονο του, αλλά δεν είναι μόνο Γκράμσι, πολλές μεγάλες προσωπικότητες, είναι να βρουν το πεδίο της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μία απλή διαδικασία. Θα έχει συγκρούσεις, θα έχει διακύβευμα, αλλά πάνω από όλα πάνω από όλα όμως θα έχει αυτό που θέλουν οι πολίτες, αποτέλεσμα. Γιατί βαρέθηκαν οι πολίτες αυτές τις συνθήκες που δημιουργούνται σήμερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης αυτές τις κόντρες μεταξύ των πολιτικών, που δεν έχουν ποτέ κανένα ενδιαφέρον. Η χώρα θέλει μία άλλη στρατηγική, η “Νέα Πελοπόννησος”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στη διαμόρφωση αυτού του νέου πολιτικού διακυβεύματος.

  • ΕΡ: Να συμπεράνω επομένως, ανεξάρτητα από τις ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, ότι καλοβλέπετε μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν σας καθίσει;

ΑΠ: Αδερφέ, νομίζω πως έχεις κολλήσει…

  • ΕΡ: Ναι, δεν πήρα από απάντηση…

ΑΠ: Ήμουν ξεκάθαρος. Οι πολιτικές μας απόψεις, οι πολιτικές μας ιδέες είναι ξεκάθαρες, αποτελούν το σκληρό πυρήνα του άλλου κόσμου. Οι δύο κόσμοι απαιτούν να συνεργαστούν, δεν απαιτείται να ομογενοποιηθούν και θα πρέπει, έχουμε χρέος, να κρατήσουμε τη διαφορετικότητα στη δημοκρατία, γιατί αυτό είναι η δημοκρατία.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.