Ο Στ. Μπένος στο νέο Δημαρχείο

0

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» (πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, βουλευτής και υπουργός) Σταύρος Μπένος, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017) και ενημερώθηκε για την πορεία της πόλης και του Δήμου από τον Δήμαρχος Παναγιώτη Νίκα.

Ακολούθησε συζήτηση με στελέχη του Δήμου, κυρίως για πολιτιστικά θέματα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕΚ και οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.

Ιδιαίτερα για το τελευταίο θέμα, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού και «Διαζώματος», για την προώθηση θεμάτων που έχουν σχέση με την εξελισσόμενη ανασκαφή στο χώρο. Ευνόητο είναι ότι όλα αυτά θα τεθούν υπόψη και θα επιδιωχθεί η σύμφωνη γνώμη της αρχαιολόγου και επικεφαλής των ανασκαφών, Ξένιας Αραπογιάννη.

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο «Διάζωμα» έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων θεάτρων, και την εξεύρεση πόρων γι’ αυτούς τους σκοπούς και την ένταξή των μνημείων αυτών στην καθημερινότητα των πολιτών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.