Ο Π. Τατούλης στη γενέτειρα του Μάο

0

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Κατά την επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην Κίνα, μετά από επίσημη πρόσκληση, έγινε δεκτός στις Επαρχίες Guizhou και Hunan, όπου ξεναγήθηκε σε σημεία ιδιαίτερου πολιτισμικού ενδιαφέροντος την Ακαδημία του Κομφούκιου και την πόλη Shaoshan, τη γενέτειρα του Προέδρου Μάο, όπου βρίσκεται το Μουσείο και το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε την Επαρχία Guizhou και την πρωτεύουσά της Guiyang, όπου ξεναγήθηκε στην Ακαδημία του Κομφούκιου από το Διευθυντή της κ. Wang Xiong. Ο κ. Xiong εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Πελοποννήσου και πρότεινε τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του προσκάλεσε το Διευθυντή της Ακαδημίας να επισκεφθεί την Πελοπόννησο και πρότεινε τη συνεργασία της Ακαδημίας του Κομφούκιου με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση ημερίδων πανεπιστημιακού ενδιαφέροντος για τον Κομφούκιο και τους μαθητές του.

tatoulis kina2

Κατά την επίσκεψη του στην Επαρχία Hunan και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Shaoshan, γενέτειρα του Προέδρου Μάο, ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε στην Πλατεία του Μαο. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσερχόμενος στον χώρο της πλατείας και με την επίσημη παρουσία των Τοπικών Αρχών, κατέθεσε στεφάνι στο μπρούτζινο άγαλμα του Προέδρου Μάο που βρίσκεται σε αυτή. Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε με κάθε επισημότητα στο Μουσείο του Μάο, όπου εκτίθενται αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του Προέδρου Μάο. Τέλος, ο κ. Τατούλης, μετέβη στο σπίτι του Μάο όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.