Ο Π. Τατούλης αμύνεται… επιτιθέμενος

0

«Για ακραία λασπολογία, όπως έκανε και προεκλογικά, αφού δεν μπορεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής» κατηγόρησε την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζοντας για μια ακόμη φορά τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας «βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Αφορμή της επίθεσης του Περιφερειάρχη προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο, αποτέλεσε το αίτημα  του τελευταίου προς τον Πέτρο Τατούλη, να δοθούν στοιχεία για την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας «Πελοπόννησος Α.Ε.» και τον τρόπο λειτουργίας της.

Ο Ν. Πατσαρίνος σε έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη, που είναι και πρόεδρος της «Αναπτυξιακής», αναφέρει  ότι  δεν έχουν πάρει  πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις σε ζητήματα ενημέρωσης, διαφάνειας και λειτουργίας της Αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.»  που έχουν θέσει. Αντιθέτως, σημείωσε, «δεχόμαστε αήθεις και απαράδεκτες επιθέσεις από τον περιφερειάρχη», προσθέτοντας πως «στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πλειοψηφία του κ. Τατούλη εξουσιοδότησε «εν λευκώ» την «Πελοπόννησο Α.Ε.» να διαχειριστεί 1.045.500 ευρώ για τουριστική προβολή χωρίς να δώσει τις απαραίτητες, ελάχιστες εξηγήσεις».

Ο Π. Τατούλης έκανε λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης του έργου και του ρόλου των αναπτυξιακών εταιρειών χαρακτηρίζοντάς την «δήθεν πολιτικολογία» και κάλεσε όποιον διαθέτει στοιχεία να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη γιατί -όπως είπε- «ούτε λαϊκά δικαστήρια υπάρχουν, ούτε η Κυβέρνηση μπορεί να μετατραπεί σε λαϊκό δικαστήριο», συμπληρώνοντας πως «αυτές οι συμπεριφορές δε δημιουργούν συνθήκες πολιτικής, αλλά συνιστούν στρεβλώσεις της δημοκρατίας».

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι «μια τέτοια άποψη έχει αστικές και ποινικές ευθύνες και δεν είναι και πολιτικά έντιμο αυτό που έκανε», κατηγορώντας τον για «αντιφατική συμπεριφορά, αφενός να μέμφεται την επιλογή της Περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών και, αφετέρου, να επαινεί Αναπτυξιακές εταιρείες τις οποίες πολύ πρόσφατα επισκέφθηκε».

Κλείνοντας το θέμα ο κ. Τατούλης είπε ότι «η “Πελοπόννησος Α.Ε.”, αφενός, ανήκει ισότιμα στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Πελοποννήσου, αφετέρου, διοικείται από διοικητικό συμβούλιο και ελέγχεται διαρκώς από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος εξάλλου στο αίτημα της Κυβέρνησης προς τους Περιφερειάρχες, από τους οποίους ζήτησε τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου να τους χρησιμοποιήσουν όχι για την ανθρωπιστική κρίση, όπως αρχικά προορίζονταν, αλλά για το μεταναστευτικό, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό ανήκουν στο Υπουργείο, το οποίο θα πρέπει να μας γνωστοποιήσει το πολιτικό του σχέδιο, πάνω στο οποίο θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις».

Πελατειακή τροπολογία κομματικοποίησης του κράτους η αναστολή του ασυμβίβαστου των Περιφερειαρχών

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ

Τέλος, ο Π. Τατούλης χαρακτήρισε ως Πελατειακή, που εντάσσεται στην προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τη νέα Κυβέρνηση, την τροπολογία για την αναστολή του ασυμβίβαστου της επαγγελματικής δραστηριότητας των Περιφερειαρχών, η οποία, όπως είπε, «ήρθε από την πίσω πόρτα, χωρίς να ρωτηθεί η ΕΝ.ΠΕ. και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.