“Ο κλέψας του κλέψαντος”

0

ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”

Την ταινία του 1958 «Ο κλέψας του κλέψαντος» (I SOLITI IGNOTI), του Mario Monicelli, προβάλει το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, στις 9 το βράδυ, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», στο πλαίσιο των μηνιαίων κινηματογρφικών προβολών σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Προάστιο Δυτικής Μάνης, στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών «Οι Πραστιώτισσες».

Πληροφορίες για την ταινία:

  • Σκηνοθεσία: Mario Monicelli
  • Παίζουν: Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale
  • Διάρκεια: 106′

Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία έχει για ήρωες μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

«Ο κλέψας του κλέψαντος» κρύβει μικρούς θησαυρούς που αξίζει να αναζητηθούν. Ακολουθώντας τα χνάρια του γαλλικού Rififi ο σκηνοθέτης αντικαθιστά το ιδιαιτερο γαλλικό στυλ των ταινιών δράσης με την εξίσου ιδιαίτερη ιταλική ανατρεπτικότητα, αναζητώντας στο μύθο της τέλειας ληστείας τα υλικά για την ιλαρότερη κωμωδία του ιταλικού σινεμά.

Περισσότερο από μια ταινία απροόπτων το “I soliti ignoti” είναι μια ταινία προσώπων. Συγκεντρώνοντας μερικά από τα ηχηρότερα ονόματα του ιταλικού σινεμά της εποχής όπως ο Vittorio Gassman, o Marcello Mastroianni, o Renato Salvatori, o Toto και φυσικά η Claudia Cardinale, η ομάδα ήταν έτοιμη. Με ερμηνείες που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα από το γραφικά κωμικό μέχρι το τραγικό η ταινία αφηγείται μια ιστορία στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν ακριβώς επειδή είναι «γραμμένη» στα ιταλικά.

Υπεύθυνος προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.