Ο Α. Σαμαράς κράτησε τον Π. Νίκα σε απόσταση

0

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ “ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ” ΜΕ ΤΟΝ τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

“Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος” ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και από μια ψυχρή χειραψία που αντάλλαξαν με τον τ. Πρωθυπουργό και βουλευτή Μεσσηνίας Α. Σαμαρά στις 12 Αυγούστου 2018, στα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, σήμερα (5/9/18) έσπευσε να τον συναντήσει σε καφέ της κεντρικής πλατείας, στην προσπάθειά του “να σπάσει τον πάγο”, ώστε να πάρει την απαραίτητη έγκριση του Μεσσήνιου πολιτικού για το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η αντίδραση του κ. Σαμαρά ήταν ψυχρή, καθώς καθήμενος σε ψηλό τραπέζι, όταν τον πλησίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού χαιρετήθηκαν, δεν του προσφέρθηκε κάθισμα και ο κ. Νίκας όρθιος, -αφού αντάλλαξε χαιρετισμό με την χωρική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη που καθόταν πίσω από τον Μεσσήνιο πολιτικό- άρχισε να λέει στο τ. πρωθυπουργό “καλά τα πάει η πόλη…”, προσπαθώντας “να σπάσει τον πάγο”. Μετά τον μονόλογο ο κ. Νίκας πήγε και κάθισε με την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Αλειφέρη, σε τραπέζι πίσω από τον κ. Σαμαρά, γεγονός που σημαίνει ότι ο τ. Πρωθυπουργός, έστω κι αν έκανε το πρώτο βήμα ο δήμαρχος, τον κράτησε σε απόσταση.

SAMARAS NIKAS 5.9

Κατά τ’ άλλα ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του στο δημαρχείο μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά, τα θεώρησε “όλα φυσιολογικά”.

“Αλίμονο αν ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν μπορεί να τον συναντήσει, να πιει ένα καφέ ή να χαιρετήσει την παρουσία του στην πόλη”, είπε ο κ. Νίκας, θεωρώντας “φυσιολογικό γεγονός”, ο δήμαρχος της πόλης και ο μοναδικός βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος στο οποίο ανήκει, της Νέας Δημοκρατίας, να βρίσκεται μια βδομάδα τώρα στο Νομό, να επισκέπτεται την Καλαμάτα και να μην συναντώνται είτε στο γραφείο του Δημάρχου, είτε του βουλευτή, αλλά σε καφέ, παρόντων, πέραν των άλλων, και αρκετών πολιτικών φίλων του κ. Σαμαρά.

Εκεί, στο καφέ, όπως είπε ο κ. Νίκας, σε δηλώσεις του αργότερα, στο δημαρχείο για τη συνάντηση, “είπαμε για την πόλη και για την πορεία της, ενδιαφέρθηκε να μάθει συγκεκριμένα πράγματα”.

SAMARAS 5.9D

Και αυτή ακριβώς, όπως επανέλαβε ο κ. Νίκας για τρίτη φορά -στις 114 λέξεις των δηλώσεών του για τον κ. Σαμαρά, χρησιμοποιώντας μάλιστα 4 φορές τη λέξη αλλοίμονο- ήταν η “φυσιολογική διάσταση ενός γεγονότος”!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Επιστρέφοντας στο δημαρχείο ο κ. Νίκας μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ερωτηθείς γι αυτή, δήλωσε:

“Νομίζω ότι αυτό το οποίο συνέβη ήταν απολύτως φυσιολογικό. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο είμαστε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Αλλοίμονο, αλλοίμονο, αλλοίμονο. Ξέρετε κάθε μέρα εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο. Ο κ. Σαμαράς δεν εντάσσεται μέσα στον πολύ κόσμο. Υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας με ένα έργο σημαντικό και για την πατρίδα μας και για τον τόπο μας. Αλλοίμονο αν ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν μπορεί να τον συναντήσει να πιει ένα καφέ, να χαιρετήσει την παρουσία του στην πόλη. Όλα φυσιολογικά ήταν. Είπαμε για την πόλη και για την πορεία της. Ενδιαφέρθηκε να μάθει συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο σε αυτό, τη φυσιολογική διάσταση ενός γεγονότος τονίζω και τίποτα άλλο».

Πάντως θυμίζουμε ότι ο κ. Νίκας, σε δηλώσεις του στις 30 Αυγούστου, παραδέχθηκε πως και ο τ. πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντ. Σαμαράς, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος, έχει λόγο στο ποιος θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Συνεχίζοντας σημείωσε με νόημα, σε σχέση με την ενδεχόμενη κάθοδό του ως Περιφερειάρχης, ότι “δεν παρακαλώ κανέναν, δεν εκλιπαρώ κανέναν, είναι έξω από τον χαρακτήρα μου” και ρίχνοντας “γέφυρες” προς τον Αντ. Σαμαρά, κατά κύριο λόγο, δήλωσε ότι δεν έχει έχθρα με κανένα, για να προσθέσει ότι ξέρει να κάνει και υπέρβαση στην πολιτική.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.