Ο Α. Καραγιάννης δηλώνει “παρών” για την μετά Νίκα εποχή

0

“ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ”

“Δεν μπορώ να πω πως είμαι αδιάφορος για την επόμενη μέρα, στη μετά Νίκα εποχή” δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσου Ύδρευσης, δημοτικός σύμβουλος και επι σειρά ετών αντιδήμαρχος Καλαμάτας και πρώην Δήμαρχος Αρφαρών, Ανδρέας Καραγιάννης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ Καλαμάτας και στη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά.

“Εάν τελικά ο κ. Νίκας φύγει για την Περιφέρεια, που μάλλον φαίνεται ότι φεύγει, εγώ δεν θα είμαι απών από τις εξελίξεις”, είπε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας πως “καλό θα ήταν η συνέχεια της δημοτικής αρχής να ήταν μέσα από τη δημοτική ομάδα”, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας θα πρέπει να συνδυαστούν οι εμπειρίες και οι γνώσεις του”.

Ο κ. Καραγιάννης έκλεισε με νόημα τη συνέντευξή του λέγοντας το γνωστό “ο καθένας μας θα πρέπει να μετριέται με το μπόι του και όχι με τον ίσκιο του”.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του τελευταίου μέρους της συνέντευξής του κ. Καραγιάννη, που αφορά στις εκλογές, έχει ως εξής:

“Το βιογραφικό μου, λίγο πολύ το είπαμε στην εκπομπή, το άκουσαν και οι ακροατές της ΕΡΑ, το ξέρουν και πάρα πολλοί, είναι γνωστό…

Από κει και πέρα, δεν μπορώ να πω πως είμαι αδιάφορος για την επόμενη μέρα, στη μετά Νίκα εποχή. Εάν τελικά ο κ. Νίκας φύγει για την Περιφέρεια, που μάλλον φαίνεται ότι φεύγει, εγώ δεν θα είμαι απών από τις εξελίξεις. Κι αυτό βέβαια εκ χαρακτήρος, δεν το επιβάλλω ούτε μέσω δημοσιευμάτων ούτε μέσω άλλων μέσων, καθώς αυτό δεν μου αρέσει.

Πάντως, καλό θα ήταν η συνέχεια της δημοτικής αρχής να ήταν μέσα από τη δημοτική ομάδα. Όχι μόνο από αυτούς που είναι εκλεγμένοι. Διότι για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του 55% υπήρξε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ήταν μαζί με τον κ. Νίκα, μαζί με μας. Δηλαδή 70 – 80 ανθρώπων σε επίπεδο ψηφοδελτίου γιατί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέχθηκαν είναι μόνο 25, συν τα κοινοτικά συμβούλια σε όλες τις τοπικές κοινότητες, Άρα μιλάμε για έναν αριθμό 130 ανθρώπων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι μόνο η ομάδα η οποία εκφράζεται μέσω των δημοτικών συμβούλων, άντε και των προέδρων των κοινοτήτων που έχουν εκλεγεί. Μιλάμε για την ευρύτερη δημοτική ομάδα, μία ομάδα η οποία είναι πίσω μας, η οποία έχει μία αγωνία για το ποιος θα έρθει την επόμενη μέρα.

Για να φτάσουμε στο διά ταύτα, η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε τόσο νωρίς, είναι κακό πράγμα και κυρίως για εκείνον, όπως είμαστε εμείς, που είναι στη δημοτική αρχή. Κι αυτό γιατί έχουμε έργα σε εξέλιξη, έχουμε πράγματα τα οποία περιμένουμε να συνεχίσουμε. Είναι κρίμα να μπούμε από τώρα στη διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον δήμο αυτή τη στιγμή και μέχρι τις εκλογές εγκαταλελειμμένο και να πάμε ο καθένας για τις θέσεις. Εγώ ποτέ δεν το έκανα αυτό. ούτε ως κοινοτικός σύμβουλος. ούτε ως δημοτικός σύμβουλος μετέπειτα. ούτε ως δήμαρχος και πάλι δημοτικός σύμβουλος. Γιατί εγώ δεν έγινα με τη μία δήμαρχος ακολούθησα όλα τα “σκαλοπάτια”.

Άρα, είμαστε σε εξέλιξη πολλών έργων στο δήμο, δεν πρέπει αυτά να τα αφήσουμε στην ονοματολογία. Πρέπει να μείνουμε συντεταγμένοι, να δουλέψουμε και θεωρώ ότι και εκείνοι που θα κρίνουν και θα επιλέξουν το τελικό πρόσωπο θα το δουν καλά γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας πολύ δύσκολος Δήμος. Σε κάθε περίπτωση για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας θα πρέπει να συνδυαστούν οι εμπειρίες και οι γνώσεις του.

Και κάτι τελευταίο ο καθένας μας θα πρέπει να μετριέται με το μπόι του και όχι με τον ίσκιο του”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.