Ο Αγιασμός των υδάτων στην Πυλία

0

Στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων παραβρέθηκαν και εόρτασαν τα Θεοφάνια, παρά το κρύο και τη βροχή, οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Τηρώντας το έθιμο συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, στα λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Φοινικούντας και της Κορώνης, όπως επίσης και σε άλλα μέρη του Δήμου Πύλου-Νέστορος για να παρακολουθήσουν την τελετή Αγιασμού των υδάτων

Νωρίτερα το πρωί, στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή η οποία μετέβη στην πλατεία Νέστορος, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, υπό τις εορταστικές μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.

Στη μεγάλη πλωτή εξέδρα της πλατείας, ο Ιερέας, παρουσία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, πραγματοποίησε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Τρεις νεαροί δημότες, βούτηξαν στο νερό, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, συγχαίροντας τους νεαρούς, τους έδωσε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε αυτούς και όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας: «Ας υποσχεθούμε όλοι ότι θα διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, την πίστη μας στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη. Ο εορτασμός των Θεοφανίων, μας θυμίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ότι πάντα με την ευλογία του Θεού, θα προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας.»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.