Οι Μανιάτες στη Βουλή και στοΜαξίμου

0

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες πραγματοποίησαν οι Μανιάτες χθες Πέμπτη (2/3/2017), το μεσημέρι στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή, ενώ μετέβησαν και στο Μαξίμου.

Μανιάτες από την Ανατολική και τη Δυτική Μάνη, αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στο Μαξίμου, συμμετέχοντας ειρηνικά σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αίτημα την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών καθώς – όπως υποστηρίζεται- αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική.

Οι Μανιάτες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές ή «Κολοκοτρώνηδες» διαμαρτυρήθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Μάνη, Ελλάς, ή ταν ή επί τας»  ζητώντας την κατάργηση των δασικών χαρτών.

Επίσης, έγινε και κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από Μανιάτισα, μετ” εμποδίων, αφού υπήρξε και σύμφωνη γνώμης της Βουλής.

Οι συγκεντρωθέντες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της «Επιτροπής Αγώνα Μάνης» και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Άπαντες παρόντες, για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, τη Γη μας, τους Αγώνες των Προγόνων μας, για να μη γίνουμε πρόσφυγες και δουλοπάροικοι στον ευλογημένο Τόπο μας, γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι ελληνόφωνοι γραφειοκράτες στην Αθήνα και τα ξενόδουλα αφεντικά τους».

Οι Μανιάτες έφτασαν στην Αθήνα (με λεωφορεία και ΙΧ) με σημεία εκκίνησης το Γύθειο, την Αρεόπολη, τη Στούπα, την Καρδαμύλη και τον Κάμπο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τους παρέδωσε ψήφισμα. Οι διαμαρτυρόμενοι συμφώνησαν σε νέα συνάντηση πριν από τις 25 Μαρτίου και αποχώρησαν ειρηνικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.