Οι κατολισθήσεις της Μ. Μαντίνειας στο Υπ. Υποδομών

0

ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το θέμα των κατολισθήσεων στη Μικρή Μαντίνεια, το έθεσε στο Υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Μιλώντας σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στους δημοσιογράφους, επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι ζήτημα μόνον των ανατολικών ακτών της Καλαμάτας, αλλά όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει πρόβλημα.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «σήμερα ή αύριο θα αποσταλεί μία τεχνική έκθεση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, με φωτογραφίες και τεκμηρίωση, προς το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να ενταχθεί και η περιοχή μας στην ατζέντα και, βεβαίως, να υπάρξει η μελέτη και η παρέμβαση».

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «είναι πολύ δύσκολα τα έργα αυτά, συχνά δεν πετυχαίνουν και η εμπειρία έχει δείξει ότι, αν κάπου κατασκευασθεί ένα έργο προστασίας της ακτογραμμής χωρίς συνολική μελέτη, το πρόβλημα μετατοπίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο προστασίας στον Κορδία, καθώς δημιουργούνται πλέον προβλήματα στις εκβολές του ποταμού Άρι. Φαίνεται ότι και στη Μικρή Μαντίνεια έχουμε κάτι ανάλογο.

Τα έργα προστασίας της ακτογραμμής έχουν μεγάλο κόστος και η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μόνο από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.