Οι κάλπες για το «Κίνημα Αλλαγής» στη Μεσσηνία

0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 11 ΜΑΡΤΊΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 30 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συνέδριο του “Κινήματος Αλλαγής”, που με συνολικά 4.000 μέλη -από τα οποία τα μισά θα επιλεγούν “αριστίνδην”- προγραμματίζεται για τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό, η εκλογή των 2.000 συνέδρων που θα συμμετέχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του “Κινήματος Αλλαγής”, θα γίνει στις 11 Μαρτίου 2018. Όσον αφορά στη Μεσσηνία θα στηθούν 3 λιγότερες κάλπες από όσες υπήρχαν στην εσωκομματική εκλογή του περασμένου Νοεμβρίου. Κάλπες δεν θα στηθεί στη Χώρα και οι κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν θα ψηφίσουν στην Πύλο, ακόμα δεν θα υπάρχει κάλπη στη Ανδρούσα απ΄ όπου θα ψηφίσουν στη Μεσσήνη, ενώ καταργείται και μία από τις 3 κάλπες που είχαν στηθεί στην Καλαμάτα.

Στη Μεσσηνία δηλαδή, θα στηθούν κάλπες στις έδρες των έξι Δήμων του Νομού (Καλαμάτα 2, Μεσσήνη, Πύλος, Μελιγαλάς, Κυπαρισσία και Καρδαμύλη) και ακόμα, στο Πεταλίδι, στην Κορώνη, στο Βλαχόπουλο, στο Κοπανάκι, τους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά.

Στη Μεσσηνία θα εκλεγούν 30 σύνεδροι, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Νομό μας στο συνέδριο. Στην εκλογή των συνέδρων θα υπάρχει και ποσόστωση γυναικών (30%). Οι σύνεδροι που θα εκλεγούν κατανέμονται ως εξής κατά δήμο: 12 από την Καλαμάτα, 5 από τη Μεσσήνη, 5 από την Τριφυλία, 5 από την Πύλο, 2 από την Οιχαλία και 1 από τη Δυτική Μάνη. Ακόμα 30 σύνεδροι «αριστίνδην» θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία.

Συνολικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκλεγούν 113 σύνεδροι. Από την Αργολίδα 23, από την Αρκαδία 16, από τη Λακωνία 19, από την Κορινθία 25 και από τη Μεσσηνία, όπως προαναφέραμε, 30 σύνεδροι.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία θα έχει ως αντίτιμο το 1 ευρώ, ενώ το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχει οποιοδήποτε μέλος του “Κινήματος Αλλαγής” καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.