Ντοκιμαντέρ με θέμα την Καλαμάτα

0

Δώδεκα μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Ολλανδού σκηνοθέτη, Robert Rombout, ετοιμάζουν Ντοκιμαντέρ με θέμα την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής-καλλιτεχνικής συνεργασίας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με την ΑΣΚΤ.

Το ντοκιμαντέρ, με τη μορφή τεσσάρων τρίλεπτων video art ταινιών θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 9:30 το βράδυ, στο Αμφιθέταρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου.

Ειδικότερα, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαστήρια της φετεινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ, με τίτλοWriting and directing for Documentary” (Γράφοντας και σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ), πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (14-19 Ιανουαρίου) στην Καλαμάτα για μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Robert Rombout.

Στις εργασίες συμμετέχουν, από την Σχολή Καλών Τεχνών, η επίκουρη καθηγήτρια Βιντεοτεχνικής, Βίκυ Μπέτσου, και ο υπεύθυνος για τη Σύνθεση και την Επεξεργασία Ψηφιακού Ήχου, Ταξιάρχης Διαμαντόπουλος.

Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα και θα εργάζεται καθ” όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας με τη μορφή τεσσάρων τρίλεπτων video art ταινιών, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 21:30, στο Αμφιθέταρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου.

Σύντομο βιογραφικό του Robert Rombout

Ο Rob Rombout είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας.

Είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Master Program DocNomads και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ.

Ο Rob Rombout ήταν για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM .Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.