Νεαροί κλέφτες ρήμαξαν τη Λακωνία

0

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 15 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.5.2016 έως και την 18.1.2018, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά:

  • Επτά περιπτώσεις κλοπών και δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα,
  • πέντε περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και
  • μία περίπτωση κλοπής σε οικία.

Από την προαναφερόμενη δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 1.700 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα (14.2.2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, όταν άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
  • Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 12.2.2018, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.