«Να καταστήσουν ανεπιθύμητο τον κ. Τατούλη»

0

«Να καταστήσουν “persona non grata” (ανεπιθύμητο) τον κύριο Τατούλη, μόλις έρθει η ώρα του, στις επόμενες εκλογές», καλούν «τους πολίτες της Πελοποννήσου» οι «Οικολόγοι- Πράσινοι», με ανακοίνωσή τους, την οποία έχουν αναρτήσει και στην ιστοσελίδα τους “ecogreens.gr” (Δείτε εδώ) και έχει ως τίτλο «Επικίνδυνα τα επιχειρήματα του κ. Τατούλη ενάντια στον νέο ΕΣΔΑ».

Έτσι εξελίσσεται το σίριαλ μετά τις δηλώσεις του Π. Τατούλη κατά του νέου Ενιαίου Σχεδίου Διαχείριση Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), και προσωπικά του  υπουργού Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, μετά την επίσκεψή του σε περιοχές της Πελοποννήσου τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Εξάλλου δηλώσεις για τον κ. Τατούλη έκανε και η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου η οποία αφού τον λοιδορεί για την «“επιτυχημένη” πορεία του στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά του», αναζητά τα αίτια της στάσης του Περιφερειάρχη, δηλαδή «αν εναντιώνεται στον νέο σχεδιασμό μόνο και μόνο για να «εκδικηθεί» τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος μετά την τελευταία τους συνάντηση, ή επειδή τελικά ο ίδιος έμαθε ξαφνικά τι σημαίνει διαχείριση απορριμμάτων».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Τατούλη σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και τον νέο ΕΣΔΑ, θα θέλαμε να του θυμίσουμε ότι ο κεντρικός σχεδιασμός διαχείρισης ΑΣΑ μέσω ΣΔΙΤ, που προκρίνει ο κύριος Τατούλης, είναι αντίθετος σε βασικά σημεία της οδηγίας 98/2008 και οικονομικά επιζήμιος για τους πολίτες της Πελοποννήσου, καθώς οδηγεί σε δέσμευση 27 χρόνων σε ότι αφορά την ποσότητα Αστικών Στερεών Αποβλήτων, η οποία θα πρέπει να παράγεται και να πληρώνεται από τους πολίτες.

Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να καταστήσουν persona non grata τον κύριο Τατούλη, μόλις έρθει η ώρα του, στις επόμενες εκλογές. Προς το παρόν, ας τον κρίνουν με την επιείκεια που αρμόζει σε έναν πολιτικό που αντιλαμβάνεται να τον προσπερνάει η πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Η εκπρόσωπος Τύπου των «Οικολόγων Πράσινων» και Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Π. Τατούλη κατά του νέου Ενιαίου Σχεδίου Διαχείριση Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), και την επιθετική τακτική κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, δήλωσε:

«O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, έπειτα από την -γνωστή σε όλο το πανελλήνιο- μακρά κι «επιτυχημένη» πορεία του στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά του, εναντιώνεται στον προτεινόμενο νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ίσως επειδή η δική του πολιτική για τα σκουπίδια ήταν καλύτερη. Ας ρωτήσει ο ίδιος, τους κατοίκους της Τρίπολης που εμφανίζονταν επί μακρόν στα δελτία ειδήσεων με φόντο τους τόνους σκουπιδιών, για το αποτέλεσμα της δικής του ιδιοφυούς αντιμετώπισης του προβλήματος στην Περιφέρειά του. Από την ανακοίνωσή του κ. Τατούλη ενάντια στον νέο ΕΣΔΑ, βέβαια, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει αν εναντιώνεται στον νέο σχεδιασμό μόνο και μόνο για να «εκδικηθεί» τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος μετά την τελευταία τους συνάντηση, ή επειδή τελικά ο ίδιος έμαθε ξαφνικά τι σημαίνει διαχείριση απορριμμάτων».

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.