Νίκας: Όχι απλή αναλογική στην Τ.Α.

0

Τη θέση του κατά της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαναλαμβάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, αντιτιθέμενος στους περί αυτού σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι έτσι «θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία», αποδίδοντας μάλιστα, σε αυτό το ενδεχόμενο, μοναδικό κίνητρο στο κυβερνών κόμμα «την ενίσχυση του ρόλου του στα αυτοδιοικητικά πράγματα».

Αφορμή για να επαναλάβει ο Δήμαρχος Καλαμάτας την πάγια θέση του, υπήρξε τα όσα είπε στο Μεσολόγγι, σε εκδήλωση δημοτικής παράταξης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μίλησε για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκέψη εφαρμογής της απλής αναλογικής, την οποία προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, ο κ. Πουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ως προς την ουσία της μεταρρύθμισης, (…) αιχμή πρώτη είναι αναμφίβολα η διεύρυνση και η εμβάθυνση της δημοκρατικής και συμμετοχικής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. (…) Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι η εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων με το σύστημα της απλής αναλογικής είναι υπερώριμο βήμα και θα αποτελέσει το θεσμικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση κουλτούρας συνεργασιών και συναινέσεων».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα θριαμβεύσουν το παρασκήνιο, η συναλλαγή, η δοσοληψία και θα ακυρωθεί κάθε προοπτική ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα ενταθούν τα παραλυτικά φαινόμενα στη λειτουργία των Δήμων. Οι όποιες μειοψηφίες θα αποβαίνουν καθοριστικός παράγοντας πορείας των Δήμων, θα απαιτούν και θα λαμβάνουν περισσότερα από όσα εκπροσωπούν. Η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση του ρόλου του κυβερνώντος κόμματος στα αυτοδιοικητικά πράγματα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.