Νέο αίτημα για ευνοϊκή ρύθμιση φορολογικών οφειλών

0

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το αίτημά του για ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής φορολογικών οφειλών έως 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, διατυπώνει σε επιστολή του προς την Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξης:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Αναφορικά με το παραπάνω θέμα και σε συνέχεια της 2ης άμεσης απάντησης που λάβαμε από το Υπουργείο σας για το θέμα της «ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ πληρωμής οφειλών», στην οποία μας γνωστοποιείται ότι: σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2275/94, το διάστημα για το οποίο παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η ευχέρεια να προβεί στην ευνοϊκή ρύθμιση περιορίζεται σε έξι (6) μήνες, χωρίς να δίνεται εκ του Νόμου η δυνατότητα για περαιτέρω παράταση της αναστολής, ανεξάρτητα από τυχόν παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ίδιο συμβάν (σεισμός, πλημμύρα ή άλλη θεομηνία) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους σας να προβείτε σε οποιαδήποτε «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ»,  παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο ευνοϊκής ρύθμισης καταβολής των φορολογικών οφειλών έως 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις.

Όπως γνωρίζετε μέχρι την ημερομηνία λήξης της αναστολής, ήτοι 7 Μαρτίου 2017, η νομοθεσία προβλέπει την σωρευτική αποπληρωμή των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών δόσεων και ρυθμίσεων, οι οποίες προκύπτουν από 07/09/2016 έως 07/03/2017. Ωστόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής μας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν στο σύνολό τους να πληρώσουν σωρευτικά τις οφειλές τους και προς τούτο με τη σημερινή μας επιστολή σας ζητούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών τους έως 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις.

Η συνέχιση της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για εύρεση λύσης του αιτήματός μας, αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Ευχαριστούμε θερμά και πιστεύουμε ότι θα δείτε με κατανόηση το ΑΙΤΗΜΑ μας, ώστε να συμβάλλετε στην προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων, προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.