Με την απραξία εκθέτουν τον Δήμο

0

Άκουσα να εκφράζουν τα παράπονά τους επαγγελματίες της περιοχής, όπου επί του οδοστρώματος εικονίζεται η “πληγή”, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών, ότι έχουν ειδοποιηθεί στο Δήμο Καλαμάτας προκειμένου να παρέμβουν και να την επουλώσουν, πριν μεγεθυνθεί, αλλά… «αγρόν ηγόραζον».

Βεβαίως παραδέχομαι, ότι δεν είναι και κανένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται σ’ ένα δρόμο από τον οποίον ημερησίως διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Ούτε ασφαλώς μπορώ να εκτιμήσω τον κίνδυνο να διευρυνθεί, ή το χειρότερο, να υποχωρήσει ξαφνικά το οδόστρωμα και να υπάρξει κανένα σοβαρό ατύχημα.

Ασφαλώς, για τέτοιας φύσεως μηδαμινά σε μέγεθος προβλήματα, μπορεί να μην ενημερώνουν οι υποδεχόμενοι τα σχετικά τηλεφωνήματα υπάλληλοι τον δήμαρχο, ή τον αρμόδιο για τα έργα αντιδήμαρχο και αναπληρωτή του, Ανδρέα Καραγιάννη. Ούτε βέβαια πρέπει να ασχολούνται οι προαναφερόμενοι -έχοντες την πολιτική ευθύνη του Δήμου- για τέτοια μικροπράγματα. Άλλων δουλειά είναι αυτή. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να επιλαμβάνεται τάχιστα τέτοιου είδους υποθέσεων, καθώς, μπορεί να μη χρειάζεται και τίποτα σοβαρή εργασία για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά με την απραξία και τις καθυστερήσεις εκτίθεται η πολιτική ηγεσία του Δήμου και μόνο.

Γιατί ας μην ξεχνάμε ο Δήμος δεν είναι μόνο για τα μεγάλα και μακρόπνοα έργα, αλλά και για την διαχείριση -και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο- της καθημερινότητας. Αυτής που «καίει» και ταλανίζει τους πολίτες. Ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα -δεν έχει σημασία πώς πράγματι είναι αλλά πώς ο ίδιος το προσδιορίζει- έξω από την πόρτα του. Ας μην το ξεχνάμε!

μοιραστειτε το:

Comments are closed.