Με «σημαδεμένη τράπουλα»;

0

Η κατηγορηματική απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, να μην αλλάξει απολύτως τίποτα το καλοκαίρι στη Ναυαρίνου, θέση που άλλωστε είχε διατυπωθεί την ίδια μέρα στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά, μεταφέρονταν την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, η σχετική είδηση στο site του Δήμου (φωτό) ανέφερε: «Ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πρόταση πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, τοποθετήθηκε ως εξής: «Η Ναυαρίνου δε γίνεται ούτε να μονοδρομηθεί, λόγω της διέλευσης αστικού λεωφορείου και της ανυπαρξίας κατάλληλου παράλληλου δρόμου, ούτε να πεζοδρομηθεί, καθώς σ’ αυτήν δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγελματίες και αποτελεί μοναδικό δρόμο εισόδου – εξόδου στην Παραλία..»»

Όμως «πριν αλέκτορα φωνήσαι…», τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, στο site του Δήμου είχε αναρτηθεί η είδηση σύμφωνα με την οποία «με εντολή του Δημάρχου, διοργανώνεται δημόσια διαβούλευση για τη χρήση της οδού Ναυαρίνου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Άραγε το καλοσκέφτηκε ο δήμαρχος το θέμα το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αποφάσεών του και ανέκρουσε πρύμναν, ή αυτό αποτελεί απλά κίνηση τακτικισμού;Μου μπήκε αυτή η ιδέα στο μυαλό, καθώς διαβάζω, στη συνέχεια και τέλος της είδησης αυτής πως «στη συζήτηση θα κληθούν να λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών Taxi, αστικών συγκοινωνιών, μεταφορέων και προμηθευτών, καταστηματαρχών, Επιμελητηρίου, Τροχαίας κ.λπ.». Γιατί εκτιμώ κάτι τέτοιο; Μα προφανώς λόγω της σύνθεσης των κληθέντων στη διαβούλευση, καθώς σε αυτή θα πάρουν μέρος όλοι όσοι -για τους όποιους λόγους- θέλουν να μείνει η κατάσταση το καλοκαίρι στη Ναυαρίνου ως έχει. Απ” ότι φαίνεται, αποφάσισε να παίξει χαρτιά ο δήμαρχος με σημαδεμένη τράπουλα. Για να δούμε από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, θα έχω δίκιο;

μοιραστειτε το:

Comments are closed.