Μαραθώνιος Γαλλοφωνίας και στην Πύλο

0

Στην Πύλο, έγινε σήμερα Σάββατο (17 Μαρτίου 2018), για πρώτη φορά ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας, με την ανάγνωση του βιβλίου «Ο μικρός Νικόλας» «LePetitNicolas», δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé).

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, παρόντος του Δημάρχου, Δημήτρη Καφαντάρη, πήραν μέρος μαθητές από σχολεία της Πύλου, της Μεθώνης, της Κορώνης, της Χώρας και του Χανδρινού. Συμμετείχαν ακόμα μέλη συλλόγων, καθώς και κάτοικοι του Δήμου.

Ο κ. Καφαντάρης στον χαιρετισμό του ανέφερε: « Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας οργανώνεται για πρώτη φορά στον δήμο μας. Είμαστε ένας τουριστικά αναπτυσσόμενος δήμος που στηρίζει την πολυγλωσσία και στόχο έχουμε να δίνουμε κίνητρα στα παιδιά μας ώστε να κυνηγούν την γνώση που στόχο έχει την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Αγαπάμε ιδιαίτερα τα γαλλικά λόγω των σχέσεων που έχουμε με τους Γάλλους από την εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου το 1827».

Ο Μαραθώνιος, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου, ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Δήμαρχο αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Χριστίνα Πόπορη, η οποία ήταν και στην Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ακόμη οι Ηλιάνα Κονδυλοπούλου. Στάθης Κούβελας, Βερόνικα Ευσταθίου, Κυριάκος Καμπάδαης, Μυρσινη Σπανού, Αριστοξένη Καδή, Τσετσέκου Αναστασία, Μαρία Τζιφή

μοιραστειτε το:

Comments are closed.