Κυκλοφοριακή μελέτη για την Καλαμάτα

0

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Οι διαδικασίες για τη σύνταξη της γενικής κυκλοφοριακής μελέτης -συμπεριλαμβανομένης και συγκοινωνιακής μελέτης- και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) έχουν ήδη ξεκινήσει. Εκτιμάται δε από τη Δημοτική Αρχή ότι μέχρι την αρχή της επόμενης χρονιάς θα έχουν παραδοθεί οι συγκεκριμένες μελέτες. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση, όπως προβλέπεται από το ΣΒΑΚ.

Το θέμα της συγκοινωνιακής μελέτης, που θα αποτελεί μέρος της κυκλοφοριακής μελέτης, συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή συγκοινωνιολόγων και στελεχών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

«Η συγκοινωνιακή μελέτη θα δώσει προτάσεις για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου σε όλη την έκταση του Δήμου και τη διόρθωση προβληματικών σημείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι «το θέμα εισάγεται στα Συλλογικά Όργανα για να ληφθούν αποφάσεις».

Να σημειωθεί ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού, η οποία εξετάζει όλους τους τρόπους και τα μέσα μεταφοράς στις πόλεις και στις γύρω περιοχές

μοιραστειτε το:

Comments are closed.