Καλαμάτα: Σε εταιρεία ένδυσης το “Αχίλλειον”

0

To διατηρητέο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου “Αχίλλειον”, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας, ενοικιάστηκε μετά από πλειοδοτική δημοπρασία, σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, έναντι μισθώματος 2.420 € το μήνα, στην εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης.

Το διώροφο νεοκλασικό κτήριο με μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών & Α” ορόφου 1.306,18 τ.μ., βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «η σύμβαση μίσθωσης θα έχει διάρκεια 25 ετών, η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου και για τα 3 πρώτα έτη ισχύει περίοδος χάριτος όσον αφορά στην καταβολή μισθωμάτων.

Το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου».

ΕΠΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Επίσης, σε άλλη πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση 7 κοινοχρήστων χώρων όπου θα τοποθετηθούν ποδήλατα προς ενοικίαση, πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Brain Box Πληροφορική ΑΕ, που προσέφερε ετήσιο μίσθωμα 2.000 €, ενώ η σύμβαση θα έχει ισχύ 5 ετών με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 5 χρόνια.

Οι εκμισθούμενοι χώροι για την τοποθέτηση σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων, είναι οι εξής:

  1. Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη
  2. Πλησίον κεντρικής εισόδου της «Τέντας», σταθμός που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λόγω άμεσης γειτνίασης.
  3. Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, έναντι της ομώνυμης πλατείας
  4. Στην πλατεία Δημαρχείου. έναντι ιστορικού Δημαρχείου
  5. Σε κατάλληλο χώρο, στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, ακριβώς δίπλα στην οδό Ξενοφώντος
  6. Σε κατάλληλο χώρο, πάνω στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη συμβολή της οδού Μαιζώνος με την οδό Ναυαρίνου, μετά από σχετική έγκριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
  7. Σε χώρο νοτίως της πλατείας Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Τέλος, για το κυλικείο του κτηρίου Α΄ (κεντρικού) του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, πλειοδότης αναδείχθηκε ο Διονύσιος Σωτηρόπουλος, που προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 500 €. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 5 ετών, με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.