Νέο συλλαλητήριο κατά της πώλησης της ΔΕΗ

0

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια στη Μεγαλόπολη κατά του νομοσχεδίου για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ορυχείων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και πώλησης των μονάδων 3 και 4 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ της συγκεκριμένης αρκαδικής περιοχής. Παράλληλα με τις δύο μονάδες, πωλούν σε ιδιώτες τη Μελίτη Ι μαζί με την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ και τα αντίστοιχα ορυχεία.

Η «Λαϊκή Ενότητα» Μεσσηνίας, αντιδρώντας στην κατάθεση του νομοσχεδίου και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Μεγαλόπολης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της πώλησης απευθύνει πρόσκληση στους Μεσσήνιους να παραβρεθούν αύριο Κυριακή 22/4/2018 στο συλλαλητήριο στην πλατεία της Μεγαλόπολης στις 7 το απόγευμα. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα λεωφορείο από την οδό Νέδοντος, πίσω από τον παλιό ΟΤΕ στις 6 το απόγευμα.

DEH 07

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της στη Μεγαλόπολη διαδήλωση από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ενώ σήμερα Σάββατο (21/4/18) οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με την συμμετοχή και της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με μηχανήματα έργου και οχήματα ξεκίνησαν από το ορυχείο Ψαθιού και μέσω του κεντρικού δρόμου και της πλατείας, έφτασαν στην περιφερειακή οδό προς Τρίπολη, με προορισμό τα διόδια του Μάναρη. Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως δεν τους επέτρεψαν πορεία με τα βαρέα οχήματα μέσα στον Αυτοκινητόδρομο. Τελικά με τα άλλα οχήματα συνέχισαν προς τα διόδια, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη και μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

DEH 03

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα, οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Ενότητας» ο Θανάσης Πετράκος, Βασίλης Τσουλάκος και Βαγγέλης Μάινας καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης για την πώληση τόσο των λιγνιτικών μονάδων όσο και των ορυχείων της ΔΕΗ κατηγορώντας την για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ότι περνάει το νομοσχέδιο με διαδικασίες εξπρές.

Στη δήλωσή του ο Βασίλης Τσουλάκος, συντονιστής της ΛΑΕ Μεσσηνίας αναφέρει:

Η κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση πουλά το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μαζί με τα ορυχεία και συνολικά 100.000 στρέμματα δημόσιας γης συνιστά μείζον πολιτικό έγκλημα.

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο «αποικιακού χαρακτήρα» ξεπουλάει τη ναυαρχίδα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

DEH 04

Λέμε στον κύριο Σταθάκη στον νέο υπουργό Οικονομικών Δραγασάκη και στην κυβέρνηση ότι η πολιτική αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Τους λέμε ότι το νομοσχέδιό τους όπως και το σχέδιο «Σαμαρά» για τη Μικρή ΔΕΗ θα μείνουν στα χαρτιά. Στην προσπάθειά τους αυτή θα βρουν τη ΛΑΕ, τους εργαζόμενους μαζί με όλη την κοινωνία απέναντι τους.

Η ΔΕΗ στήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού και έδωσε φτηνό ρεύμα σε κάθε νοικοκυριό, στη βιομηχανία, στον αγροτικό κόσμο. Βοήθησε την άρδευση της αγροτικής γης με τα υδροηλεκτρικά της σε αντίθεση με τις 400 ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούσαν πριν την δημιουργία της ΔΕΗ στη χώρα και τους ενδιέφερε πρώτα απ’ όλα το κέρδος.

DEH 05

Η Λαϊκή Ενότητα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Μεγαλόπολης και της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα κατά της πώλησης καλεί το λαό της Μεσσηνίας να παραβρεθεί την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην πλατεία της Μεγαλόπολης στις 7 μ.μ.

Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο από την οδό Νέδοντος, πίσω από τον παλιό ΟΤΕ στις 6 μ.μ.

  • Οι φωτό είναι από την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Σάββατο (21/4/18).  
μοιραστειτε το:

Comments are closed.